Kooptip
Kooptip

Rijk worden met spuitbussen (15 miljard)

Ronald 5 december 2017

Met een jaarlijkse verkoop van 15 miljard stuks, zijn spuitbussen met aerosol een zeer populair consumentengoed en big business voor de producenten ervan.

De spuitbussen worden dan ook gebruikt door tal van grote bedrijven uit verschillende industrieën.

Spuitbussen met aerosol worden gebruikt voor scheerschuim, haarlak, shampoos, deodorants, luchtverfrissers, insectensprays, graffiti, verf, (motor)olie, men kan het zo gek niet bedenken of men gebruikt er een spuitbus voor.

De gevaarlijke gevolgen van dit soort spuitbussen worden grotendeels genegeerd door het grote publiek, maar zijn niet te onderschatten.

Erg gevaarlijk

Ongetwijfeld heeft u ooit al deze twee gevaarsymbolen gezien:

Ze staan op de verpakking van heel wat spuitbussen en geven aan dat de spuitbus kan openbarsten bij verhitting of kan ontploffen. Altijd wordt geadviseerd om spuitbussen verwijderd te houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Zelfs roken in de buurt van spuitbussen zou gevaarlijk kunnen zijn.

En zelfs na gebruik mogen spuitbussen niet doorboord of verband worden.

Wanneer spuitbussen een brandbare stof bevatten, zoals aerosol, dan zal op het flesje ook nog eens uitdrukkelijk vermeld staan:

  • Zeer licht ontvlambare aerosol.
  • Ontvlambare aerosol.
  • Niet in open vuur of op andere ontstekingsbronnen spuiten.
  • Buiten het bereik van kinderen houden.

Deze waarschuwingen worden op de spuitbussen geplaatst om de fabrikanten van deze gevaarlijke spuitbussen in te dekken.

Slachtoffers

Jaarlijks zijn er honderden mensen, werknemers en kinderen die verminkt worden door het gebruik van dit soort spuitbussen.

Maar aangezien de fabrikanten u “waarschuwen” omtrent het gebruik, kunnen zij natuurlijk niet schuldig bevonden worden.

Kijk bijvoorbeeld naar de 14-jarige Jessica Woods die in 2016 ernstig verminkt werd door met aerosolspuitbussen “onvoorzichtig” om te gaan:

Met hevige brandwonden op het gelaat en de handen handen zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Maar hier stopt het niet.

Aerosol schaadt uw gezondheid

Recente studies hebben aangetoond dat gebruik van deodorants met aerosol kan lijden tot huidirritatie, astma, ademhalingsproblemen, misselijkheid en zelfs hartziektes.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, wordt de consument eigenlijk bedrogen met dit soort van spuitbussen, omdat het drijfgas soms een vijfde van het totale gewicht uitmaakt. Uw spuitbus is dus eigenlijk maar 4/5de gevuld.

Het moge duidelijk zijn dat niemand nood heeft aan meer aerosolspuitbussen. In tegendeel, de aerosolindustrie staat al decennialang stil en het wordt tijd dat de wereld overschakelt naar een nieuwe soort spuitbus.

Innovatie

Nu, wat als we u vertellen dat het mogelijk is om te investeren in een innovatieve producent van spuitbussen die heel de aerosolindustrie (15 miljard spuitbussen) kan doen wankelen?

Bij Crème de la Crème werd besloten in te spelen op de enige en eerste producent van groene spuitbussen die gemaakt zijn van kunststof in plaats van metaal/ijzer en die niet schadelijk zijn voor de gebruiker.

De spuitbussen zijn 100% gepatenteerd, bevatten geen aerosol, zijn volledig onschadelijk, staan niet onder druk, kunnen niet ontploffen, kunnen u en uw kinderen geen astma bezorgen, stoten 65% minder CO2 uit, hebben 20% minder energie nodig om te produceren en zijn veel makkelijker te recycleren.

We zijn ervan overtuigd dat ieder bedrijf en elke consument deze spuitbussen uiteindelijk zal verkiezen boven de ouderwetse aerosolspuitbussen.

Procter & Gamble, het grootste consumentenbedrijf ter wereld, is alvast overgestapt naar dit soort van spuitbussen en het zal niet lang duren voor concurrenten zoals Unilever deze nieuwe technologie ook zullen adopteren (bijvoorbeeld voor deodorants van Axe).

Het bedrijf in kwestie produceert momenteel 20 miljoen spuitbussen per jaar, maar zal tegen 2020 al meer dan 200 miljoen spuitbussen gaan produceren. Kortom: De omzet gaat knallen, en hopelijk dus ook de beurskoers. De huidige marktwaarde biedt alvast heel wat potentie.

Voor meer informatie omtrent dit bedrijf, wijzen we u graag door naar onderstaande insight.