Aandelen
Aandelen

Slim inspelen op beursgangen

Ronald 23 september 2023

De analisten van Dividend Value voelen het: er broeit iets op de beurs. Het optimisme keert terug en beleggers hebben er weer zin in. Dat is ook duidelijk te zien aan het aantal nieuwe beursgangen. En daar kan je op een alternatieve manier handig gebruik van maken.

In 2021 gingen er een recordaantal bedrijven naar de Amerikaanse beurs, in 2022 daalde dit tot het laagste niveau in jaren.

Die trend zette in 2023 door, maar lijkt nu definitief gekeerd. Beleggers hebben weer interesse in nieuwe aandelen, en de markt pikt dit natuurlijk direct op.

De beursgang van grote chipontwerper ARM Holdings speelt hierbij absoluut een rol.

Bloomberg meldde dat er voor deze beursgang met een factor 10 overtekend is. Alle grote (financiële) media schrijven erover:

Bron: Reuters

Dat schudt andere bedrijven wakker! Het lijkt erop dat ARM Holdings (of eigenlijk de huidige eigenaar, SoftBank) makkelijk heel veel geld ophaalt.

Dat wil ieder bedrijf natuurlijk wel.

Het lijkt er daarom op dat 2024 weer een topjaar wordt voor beursgangen.

Er zijn plannen of geruchten voor bijvoorbeeld:

  • Instacart
  • Stripe
  • Reddit
  • Discord
  • TikTok
  • Epic Games

Stuk voor stuk bedrijven die een waardering van vele miljarden verwachten.

Geen Dividend én geen Value

Bedrijven die nieuw naar de beurs trekken betalen zelden een dividend. Daarbij zijn de waarderingen vaak extreem hoog.

Daarom is het beter om op een alternatieve manier te beleggen in het succes van IPOs.

De analisten van Dividend Value hebben namelijk de manier om van deze beursgangen te profiteren zonder een overwaardering te betalen. 

Voordelige zakenbank

Profiteren van de beursgangen kan namelijk met dividend, tegen zeer beperkte risico’s én een lage waardering.

In de selectielijst van Dividend Value vinden we namelijk het aandeel van een zakenbank. Deze bank heeft een aantal specialisaties, waaronder het begeleiden van beursgangen.

Daarom had deze zakenbank in 2021 ook een absoluut recordjaar, waarbij de winst met +140% steeg.

Maar met het stilvallen van het aantal beursgangen daalde de winst in 2022, en waarschijnlijk opnieuw in 2023. Maar die trend zal dus hoogstwaarschijnlijk keren in 2024.

Daarbij is het aanhouden van aandelen in deze zakenbank interessant dankzij het dividend.  U wordt betaald om te wachten op koerswinst en uw inkomen gaat ook nog eens ieder jaar omhoog.

Dit is de manier om in te spelen op het toenemende aantal beursgangen.

Lees er alles over bij Dividend Value.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.