Aandelen
Aandelen

Software aandeel uitzonderlijk goedkoop

Ronald 25 februari 2024

Begin deze week publiceerden de analisten ook nog eens een zeer bijzonder interessante update over een bedrijf dat ideaal is om vandaag te kopen en … nog vele jaren bij te houden. Dit bedrijf produceert software voor apothekers.

 

Misschien niet iets waar u direct aan denkt om in te beleggen, maar wel een enorme groeimarkt voor jaren en jaren.

Dit bedrijf bouwt aan een sterk ecosysteem waarbij apothekers alles kunnen doen op één platform:

  • bestellen van geneesmiddelen
  • stock management
  • connectie naar de eindgebruiker

Eens dit ecosysteem een ‘kritische massa’ bereikt, creëert het een competitief voordeel waardoor klanten bijna niet meer weg kunnen (te hoge kosten) en concurrenten geen enkele slaagkans hebben om marktaandeel te veroveren (te dure investeringen).

Na enkele groeijaren en strategische overnames staat dit bedrijf op het punt om zijn ‘flywheel’ effect / kritische massa te bereiken.

Hier ziet u hoe het zogenaamde ‘flywheel’ effect van Tesla een van de grootste bedrijven ter wereld heeft gemaakt.

Eens het wiel begint te draaien, gaat de evolutie alleen maar sneller en sneller.

Op een gegeven moment ben je de grootste, de beste, … de marktleider met een sterk competitief voordeel.

Wat dat doet met de beurskoers zoals bij Tesla, moeten we natuurlijk niet laten zien op een grafiek.

Deze producent van software voor apothekers begint nu zijn ‘flywheel’ in gang te trappen. Over enkele jaren zal dit bedrijf ‘incontournable’ zijn in Europa.

De beste, de sterkste, de grootste, …

Toch noteert dit bedrijf vandaag uitzonderlijk goedkoop op de beurs.

U kan vandaag het aandeel kopen aan amper aan 15x de winst en 12x de vrije kasstroom.

Dit is absurd laag voor een bedrijf met een brutomarge van meer dan 80% en een nettomarge van meer dan 20%.

In het verleden werd ook vaak meer dan 30x de winst en vrije kasstroom betaald.

Een ideale Buy & Hold kans die u niet dikwijls gaat krijgen.

Kwaliteit is bijna nooit goedkoop op de beurs.

Bijna!

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.