Beleggen
Beleggen

Steeds hetzelfde (zeer winstgevende!) patroon

Ronald 24 april 2024

De analisten van Kannibalen hebben al vaker de vergelijking getrokken: het slim inkopen van eigen aandelen is als het steeds verder indrukken van een veer. Steeds meer aandelen uit de selectielijst van dit bijzondere rapport laten in de praktijk zien wat dit betekent.

Recent schreven we nog over een aandeel dat u kan vergelijken met het kopen van Meta in november 2022 waarna Meta +400% hoger koerste.

Nog een bijvoorbeeld is het aandeel van een industrieel producent. Dit aandeel tipten de analisten van Kannibalen aan het begin van 2020 voor het eerst.

Vervolgens bewoog het jarenlang zijwaarts.

Tijdens die periode verhoogden de analisten meerdere keren het koersdoel, en in de laatste drie jaar werd het koopadvies maar liefst vijf keer herhaald.

Terwijl het aandeel zijwaarts bewoog bleven de analisten het aanraden

De analisten zagen namelijk de veer die steeds verder werd ingedrukt:

  • het bedrijf presteerde zeer goed
  • maar de koers volgde deze prestaties niet
  • dit gaf het bedrijf de kans om veel eigen aandelen in te kopen

Hiermee wordt de balans tussen vraag en aanbod, het economische basisprincipe, beïnvloed. Want het bedrijf haalt in zo’n periode waarin de koers stagneert veel aandelen van de markt.

Hierdoor daalt het aanbod van uitstaande aandelen.

Zodra de markt opmerkt dat dit een interessant aandeel is, stijgt de vraag naar aandelen, maar die zijn nog nauwelijks beschikbaar.

Hoge vraag + minder aanbod = koersexplosie

Het aandeel van deze industriële producent is over het afgelopen jaar met +85% gestegen.

De analisten van Kannibalen zagen deze koersexplosie al jaren van tevoren aankomen.

Het was gewoon een kwestie van geduld hebben.

Talloze voorbeelden van dit principe

En dit is zeker geen toevalstreffer.

Dit aandeel is onderdeel van een patroon. Neem bijvoorbeeld de leasemaatschappij voor vliegtuigen. Ook dit aandeel bevindt zich al jaren in de selectielijst van Kannibalen.

En ook dit aandeel bewoog jaren zijwaarts terwijl het bedrijf op grote schaal eigen aandelen inkocht.

Nu de markt de waarde herkent, schoot het +60% hoger over het afgelopen jaar.

Twee aandelen maken natuurlijk nog geen patroon.

Drie wel?

Hier ziet u het aandeel van de levensverzekeraar die de analisten in 2022 tipten:

Een lange periode van zijwaarts bewegen, gevolgd door een snelle uitbraak.

Ook op deze positie staan de leden van Kannibalen op een koerswinst van +85%, exclusief het ontvangen dividend.

Maar ook bij recent getipte aandelen is hetzelfde patroon al zichtbaar. Bijvoorbeeld bij de producent van bouwmaterialen.

Deze positie werd voorgelegd aan de leden omdat het al jaren bezig was aan dit patroon, de uitbraak volgde snel.

Het aandeel is uitgebroken naar nieuwe records, grote kans dat het nu doorzet.

Het duidelijkste voorbeeld is misschien wel de huizenbouwer die eind vorig jaar aan de leden van Kannibalen werd voorgelegd.

Ook hier zagen de analisten de uitbraak, en in een paar maanden tijd is hier al +40% rendement geboekt.


Koop vóór de uitbraak

Maar niet iedere uitbraak komt zo snel, en dat is goed nieuws. Dat geeft namelijk het bedrijf én u de kans om meer aandelen te kopen.

Zo publiceerden de analisten van Kannibalen zojuist een update van een lijfrenteverzekeraar.

Dit aandeel bevindt zich nog in de ‘zijwaartse’ fase.

Hier kan het bedrijf dus nog steeds zeer voordelig eigen aandelen inkopen, en dat is dan ook precies waar ze mee bezig zijn. Over de afgelopen vijf jaar is het aantal uitstaande aandelen bijna gehalveerd.

Dat betekent dat wanneer de uitbraak komt, het aandeel kan verdubbelen om dezelfde waardering te krijgen als vijf jaar geleden.

Hoe langer het duurt voordat die uitbraak komt, hoe meer ‘de veer’ wordt ingedrukt, hoe sterker de uitbraak is zodra deze arriveert.

Het is natuurlijk zaak om, samen met het bedrijf, aandelen te kopen vóórdat die sterke uitbraak plaatsvindt.

Voor deze lijfrenteverzekeraar is dat … NU!

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.