Aandelen
Aandelen

U heeft een match … met dit aandeel

Ronald 18 juli 2024

De afgelopen maanden zijn er verschillende berichten verschenen over de opkomst en uitdagingen van datingapps. Het is duidelijk dat gebruikers om diverse redenen afhaken, vooral onder de jongere generatie, Generation Z. Maar is het echt zo somber gesteld als de media ons doen geloven?

Sociale media zoals TikTok staan vol met verhalen over slechte ervaringen en frustraties met datingapps.

Gebruikers klagen over slecht werkende algoritmes die niet de juiste matches vinden en over de verslavende elementen die uit de gamingwereld zijn overgenomen.

Dit leidt tot frustraties en gebruikers die hun abonnementen opzeggen.

Maar is het echt zo somber gesteld als de media ons doen geloven?

Wij denken van niet.

Ondanks de uitdagingen blijven datingapps een enorme en winstgevende markt.

Terwijl het aantal betalende gebruikers van onze koopwaardige Tech Value aandeeltip licht daalde, steeg bijvoorbeeld het inkomen per gebruiker aanzienlijk, wat resulteerde in een omzetgroei van 6% tot $3,37 miljard.

De operationele winst groeide zelfs met 11%, wat aantoont dat de marges verbeterden.

Voor 2024 staan er zelfs spannende innovaties op de agenda.

Zo wordt er gewerkt aan AI-toepassingen die het gebruik van de apps nog aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker maken.

Denk aan geavanceerde foto- en profielbewerkingen en verbeterde matching-algoritmes die gebruikers relevantere profielen tonen.

Het huidige negatieve sentiment rondom datingapps lijkt overdreven.

Na de COVID-jaren is een tijdelijke terugval begrijpelijk, maar met een verwachte omzetgroei van 5 à 7% en stijgende marges blijft dit een solide investering.

De marktpositie is sterk en het bedrijf blijft groeien.

Op dit moment wordt dit Tech Value aandeel verhandeld tegen een koerswinstverhouding van ongeveer 14, wat veel te laag is voor een bedrijf met zo’n dominante positie.

En kan u het aandeel kopen aan ongeveer het laagste niveau … OOIT op de beurs.

Maar zien we ook wel een duidelijke bodemvorming.

Dit biedt een unieke kans voor slimme beleggers om te profiteren van een mogelijk herstel en waardestijging.

Ontdek hoe u kunt profiteren van deze kansen door een abonnement te nemen op Tech Value.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.