Analyse
Analyse

Value beleggen is geen waardevol advies

Ronald 2 september 2024

Op 18 juli kregen we onderstaande screenshot van het Financieel Dagblad toegestuurd van een van onze lezers. Bedankt Patrick. In dit artikel wordt het traditionele waardebeleggen onderuit gehaald als beleggingsstrategie.

‘Beleggen in waardeaandelen is geen waardevol advies, wat Buffett ook zegt’.

Het zijn vooral groeiaandelen waar beleggers interesse in hebben.

Maar dergelijke artikels over ‘de dood van value beleggen’ kom je vaak tegen op het moment dat de trend begint te keren.

Er zijn dan ook periodes dat value wél (veel) beter presteert dan groeiaandelen.

Groeiaandelen overklassen value aandelen nu al zo lang, dat beleggers niet meer beseffen dat er ook tijdperken zijn waarin beleggers als Buffett, Greenblatt, Meb Faber, … wél de markt verslaan.

Na de crash van de internetbubbel begin deze eeuw versloeg value zelfs 7 jaren lang groei.

Ook 4 jaar geleden was er een periode waarin value aandelen (veel) beter presteerden dan groeiaandelen.

Er is dus voor alles een tijdperk.

Momenteel lijkt er weer een tijdperk aan te komen waarin value aandelen beter zullen presteren dan groeiaandelen.

Dat ziet u ook op bovenstaande grafiek bij de rode pijl.

We hebben 10 dagen geleden reeds geschreven dat we een flashback krijgen naar 4 jaar geleden.

En zoals je kan zien op bovenstaande grafiek heeft value nog een hele inhaalslag te maken ten opzichte van groeiaandelen.

Dan is er geen betere plaats om aandelentips op te pikken dan bij Value Jagers.

Zelfs ten tijde van beleggersvoorkeuren voor groeiaandelen, slagen onze analisten er in om met ondergewaardeerde aandelen enorme rendementen te realiseren.

Al meer dan 600.000 euro winst in de afgelopen 6 jaar door iedere aandelentip te volgen met een kapitaal van 2.500 euro.

Wanneer de markt dan ook nog eens liever naar value dan naar groei gaat kijken, wordt het pas écht interessant.

Value beleggen is bij Value Jagers … uiterst waardevol advies.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.