Aandelen
Aandelen

3 veilige aandelen die iedereen kan gebruiken

Ronald 12 oktober 2022

Veilige Havens zijn een onmisbare rots in de branding voor iedere aandelenportefeuille. Je kan niet in risicoaandelen beleggen wanneer de fundamenten niet sterk genoeg zijn. Een huis bouw je toch ook niet op drijfzand.

Veilige Havens (of goedehuisvaderaandelen) zijn bedrijven die actief zijn in sectoren waar inkomsten gegarandeerd zijn. Zelfs in uitdagende economische tijden zoals nu.

Zoals:

  • Energie-infrastructuur
  • Telecom
  • Luchthavens/tolwegen
  • Voeding en drank
  • Vastgoed

Energie is altijd nodig en de infrastructuur om die energie bij ons te krijgen, zal er altijd zijn. Net als de behoefte om te eten en drinken.

Ook telecom (telefoon, internet, …) is onmisbaar in onze samenleving.

De sterkste bedrijven in deze sectoren zijn dan ook onmisbare pionnen die iedere belegger kan gebruiken.

Dit zijn dan ook 3 van de favoriete veilige havens uit het … Veilige Havens rapport.

Aandeel #1: Tolwegen en luchthavens

Dit bedrijf is een van Europa’s grootste bouw- en constructiebedrijven met meer dan 100.000 projecten over de hele wereld. Het orderboek is goed gevuld met 16,6 miljard euro aan toekomstige orders.

Goed voor 13 maanden aan werk.

Het zijn de belangrijke motorwegen, viaducten en luchthavens in de portefeuille die van dit bedrijf een Veilige Haven maken.

De overige activiteiten krijgt u er met de huidige waardering gratis bij, want er is ook een erg aantrekkelijke en groeiende “energie”-portefeuille, waarbij het wordt ingeschakeld om groene-energie projecten te bouwen.

Opwaarts potentieel tot fair value: +/- 60%

Aandeel #2: Vastgoed

Dit bedrijf is een nichespeler binnen de vastgoedmarkt. Het bedrijf is gespecialiseerd in winkelvastgoed gelegen aan de rand van woonkernen of langs invalswegen naar stedelijke centra.

Een typisch winkelpand heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter. Het bedrijf heeft 992 winkels in portefeuille, goed voor 1,1 miljoen vierkante meter en 1,7 miljard euro aan waarde.

De focus ligt voornamelijk op winkelclusters (meerdere winkels in dezelfde buurt). Momenteel heeft men 78 clusters geïdentificeerd als aantrekkelijk en deze clusters zijn goed voor 68,55% van de portefeuille.

Men kijkt vooral naar België en Nederland, waar men een diepe expertise heeft van de markt waarbij het kan profiteren van meerdere trends: mensen gaan minder naar winkelcentra en stoppen eerder aan de rand van de weg als ze toevallig is een winkel zien waar ze iets van moeten hebben.

Opwaarts potentieel tot fair value: +/- 50%

Aandeel #3: Voeding en drank

Dit bedrijf is een internationaal concern in de sector van consumentengoederen. Het is actief in 190 landen en heeft meer dan 400 verschillende (vaak erg bekende) merken.

Maar liefst 3,4 miljard mensen maken dagelijks gebruik van een of ander product van dit bedrijf. De business is hierdoor defensief van aard. 13 merken hebben een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar.

Wat er ook in de wereld gebeurt, mensen kopen en gebruiken de producten van dit bedrijf. Weinig mensen gaan minder eten of deodorant of wasmiddel gebruiken als het economisch even minder goed gaat.

Opwaarts potentieel tot fair value: +/- 20%

Trackrecord

De analisten van Veilige Havens bewijzen dat er met defensieve aandelen ook buitengewone rendementen behaald kunnen worden.

18 van de 20 verkooporders zijn winstgevend.

6 van de 18 winstgevende verkooporders leverde meer dan +50% winst op.

En dat met veilige aandelen.

Veilige Havens is er al voor minder dan 12,5 euro per maand.

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.