Aandelen
Aandelen

Veilige manier uw geld verdubbelen

Ronald 16 juni 2024

Een maand geleden hebben we geschreven over een veilig / goedkoop alternatief om te beleggen in Artificiële Intelligentie.

Nvidia is natuurlijk hét AI-aandeel.

Maar voor echte value beleggers zoals wij, is Nvidia te ver buiten onze comfortzone om er zelfs nog maar aan te denken.

Schoenmaker blijf bij je leest.

Dat deden we wel met dit aandeel van Veilige Havens.

Alleen …

Ook hier gaat de beurskoers mooi de hoogte in waardoor het een maand later al weer veel minder interessant is.

Gelukkig blijven onze Veilige Havens analisten niet bij de pakken zitten en hebben ze nóg een veilig / goedkoop alternatief gevonden voor Nvidia en Co.

Een ‘saai’ AI én 5G telecomvastgoedaandeel.

Dit aandeel ligt tussen een vastgoed en telecom aandeel in, waarbij ze ook heel goed zijn opgesteld om te profiteren van de grote groei van 5G.

5G zal ook aanzienlijk versnellen door de opkomst van AI.

Een mooie combo dus.

Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterk netwerk uitgebouwd aan 5G infrastructuur en blijft daar verder op inzetten.

Hoe meer Artificiële Intelligentie een belangrijke rol gaat spelen in onze maatschappij (via mobiele telefoons, slimme auto’s, etc.), hoe meer dataverkeer nodig zal zijn.

Dit bedrijf bezit meer dan 40.000 telecom torens, 15.000 kleinere (voor 5G geschikte) telecom cellen en 90.000 mijl aan glasvezel.

De torens geven een hele brede mobiele dekking, de kleinere telecom cellen maken het netwerk een stuk sterker en sneller.

Ten slotte verbinden ze hun torens en cellen met het internet via de glasvezel kabels voor  huishoudens en bedrijven.

De investeringen van de laatste jaren zullen vooral vanaf volgend jaar veel geld beginnen opbrengen door de doorbraak van 5G en AI.

Beleggers lijken hier echter nog geen rekening mee te houden.

Behalve de analisten van Veilige Havens.

Het aandeel zit weer rond hetzelfde niveau als in 2017 en 2018, terwijl ze een flink stuk gegroeid zijn en veel beter gepositioneerd zijn voor de toekomst.

De koers / AFFO verhouding ligt nu op +/- 13.

Dat impliceert dat de winst slechts zou groeien met 2 – 3 % de komende jaren.

De Veilige Havens analisten zien echter, net zoals het bedrijf zelf aangeeft, een terugkeer naar jaarlijkse groei van 7 – 8%.

Daar hoort dan een koers-AFFO verhouding van 23 bij.

Vanuit de huidige koers zou dat een rendement van 70 à 80% geven, nog los van het 6% dividend dat u er vandaag extra bij krijgt.

En dan noteert dit bedrijf nog altijd niet aan zijn hoogste koers ooit.

Voor een veilig / saai / goedkoop aandeel dat profiteert van AI én 5G.

U krijgt bij Veilige Havens dus een kans om uw geld te verdubbelen binnen enkele jaren, zonder dat u echt hele grote risico’s neemt.

Zou dat mogelijk zijn met een aandeel als Nvidia denkt u?

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.