Aandelen
Aandelen

Waarom Pfizer koopwaardig is

Ronald 18 april 2024

Beleggers onderschatten het belang van Veilige Havens in hun portefeuille. Veilige Havens zijn aandelen van bedrijven met:

  • Recessie bestendige activiteiten
  • Sterke cashflows
  • Bekwaam management

Bedrijven die iedere belegger minstens als basis in zijn portefeuille zou moeten hebben.

Als je met saaie aandelen veel geld kan verdienen, zouden wij het alvast niet laten liggen.

Zoals met … Pfizer.

Het aandeel Pfizer steeg door het succes van het coronavaccin van 30 naar 60 dollar per aandeel om daarna terug te vallen tot onder dit niveau.

Beleggers zien dat Pfizer niet meer de resultaten haalt van enkele jaren geleden, maar zien niet wat Pfizer gedaan heeft met miljarden die het verdiend heeft.

De farmareus is dankzij het coronavaccin een van de wereldleiders geworden op het gebied van oncologie.

In tegenstelling tot COVID-19 is oncologie – helaas – een blijvende tak van de farma-industrie.

Waarom Pfizer vandaag een interessante Veilige Haven is, leest u in het Veilige Havens maandrapport van maart.

Daarin kan u ook een update terugvinden van een ander bijzonder interessant aandeel.

Van Farma tot energie-infrastructuur

Dit bedrijf bezit opslagplaatsen voor liquide bulkproducten overal in de wereld.

Ze zijn actief in 23 landen, hebben daar 76 terminals en bedienen daarmee meer dan 1.000 klanten.

In India en China zijn ze zelfs marketleider.

Dit bedrijf wordt door grote bedrijven betaald om hun bulkproducten tijdelijk te bewaren, of te bewerken, alvorens ze naar de consument of de desgewenste afnemer getransporteerd worden.

Een heel eenvoudig maar lucratief businessmodel.

Ze halen bijna de helft van de omzet uit contracten die meer dan 5 jaar duren wat een hele mooie bodem legt onder hun resultaten voor de komende jaren.

Precies wat je wilt zien bij een Veilige Haven aandeel, dat ook nog eens aantrekkelijk gewaardeerd staat:

  • koers/winstverhouding van minder dan 10
  • dividendrendement van +4,5%
  • inkoopprogramma van 7% van het uitstaande kapitaal

Saai maar potentieel zeer winstgevend.

En zo zijn er dus talrijke aandelen terug te vinden bij Veilige Havens uit stabiele sectoren als farma, energie-infrastructuur, holdings, telecom, voeding/drank, …

Aandelen waar u op kan rekenen, zowel in goede als moeilijke tijden op de aandelenmarkt, die voor de nodige stabiliteit zorgen in een portefeuille.

Een niet te missen onderdeel van uw welvaartsproject.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.