Beleggen
Beleggen

Zonder deze grondstof geen artificiële intelligentie

Ronald 4 maart 2024

Artificiële Intelligentie blijft de wereld en vooral de aandelenmarkt omver blazen. Nvidia katapulteerde zich in snel tempo tot een van de grootste bedrijven ter wereld en in het zog van deze gigant neemt het talrijke bedrijven die bezig zijn met AI mee in zijn kielzog. Maar de waarderingen van deze bedrijven lopen op tot in de stratosfeer.

Iets wat duur is kan natuurlijk nog altijd duurder worden en lang (veel te) duur blijven.

Als belegger is dat niet eenvoudig.

Je wilt mee met de sterk stijgende beurskoersen, maar anderzijds wil je ook niet je vingers verbranden door op het verkeerde moment het verkeerde aandeel te kopen.

Gelukkig voor u zijn wij value jagers en het hebben wij een bijzonder interessant alternatief.

In de grondstoffensector …

TIN!

De grondstof tin is de lijm van onze technologie, zonder tin is er géén artificiële intelligente.

En dat mag u vrij letterlijk nemen.

47% van het gemijnde tin in de wereld is een cruciaal onderdeel van het soldeersel om halfgeleiders te kunnen maken.

Halfgeleiders waar nu gigantisch veel vraag naar is door de enorme groeit van artificiële intelligentie.

Waar grondstoffen als lithium en nikkel cruciaal zijn voor een bedrijf als Tesla voor batterijen van elektrische voertuigen, is tin cruciaal voor een bedrijf als Nvidia voor de productie van AI-chips.

Probleem is …

Sinds 1985 zijn er slechts 4 (!) nieuwe tinmijnen in productie gegaan.

Vier!

Het aantal tinmijnen waar de grondstof wordt ontgonnen, kan je bijna op twee handen tellen.

Toch schat men in dat de vraag naar tin eind dit decennium zo’n 1,3 biljoen dollar zal bedragen.

Er moet dus heel veel tin uit heel weinig mijnen komen.

Of de prijs moet fors omhoog.

De prijs voor tin zit al decennia in een structureel hogere trend en na een korte hype periode in ’21 en begin ’22 heeft de prijs weer een bodem gevonden.

De opmars van AI zal hier niet vreemd aan zijn.

Nvidia heeft al laten weten dat ze verwachten dat hun data center GPUs voor AI met 23,5% per jaar zal toenemen 2030.

Hoe meer AI, hoe meer data center GPUs er nodig zijn, hoe complexer de algoritmes worden, hoe meer GPUs er nodig zijn … en hoe meer tin deze GPUs moet solderen.

De vraag naar tin zal dus exponentieel mee stijgen.

En dan hebben we het nog niet gehad over zonne-enerigie, internet of things, touch screens en nog veel meer technologie waar tin onmisbaar is.

Deze tinzichten leest u allemaal bij Value for Life: Grondstoffen.

Tin aandelen

Onze Value for Life: Grondstoffen analisten zijn er namelijk al lang bij in deze trend.

Het 3e aandeel dat ze ooit selecteerden (exact 3 jaar geleden) was een van de grootste en belangrijkste tinmijnen ter wereld.

Beleggers van het eerste uur staan hier al op een winst van +/- 66%.

En het feest moet nog beginnen.

Daarnaast hebben ze ook nog de meest beloftevolle tin junior ter wereld in hun selectielijst staan.

Belangrijk om te weten is dat er slechts een handvol van de tinmijnen in de wereld winstgevend zijn aan de huidige prijs.

Waaronder dus de grootste en belangrijkste tinmijn ter wereld en potentieel ook de meest beloftevolle tin junior ter wereld.

Als de tinprijs verder omhoog gaat wordt de eerste een gigantische cashmachine en zal de tweede potentieel x10 gaan.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.