Beurs
Beurs

Het aandeel waar Buffett meer spijt van heeft om te missen dan Amazon

Ronald 5 mei 2019

Hoewel bekend werd dat Berkshire Hathaway aandelen Amazon kocht in het eerste kwartaal, heeft Warren Buffett er spijt van dat hij zelf niet eerder deze aandelen had gekocht. Amazon is een van de topaandelen van de 21e eeuw. Maar er is een aandeel waar Buffett nog meer spijt van heeft dat hij ze niet gekocht heeft.

Volgens Charlie Munger is Jeff Bezos een ‘miracle worker’. Hij had niet verwacht dat Bezos Amazon kon laten groeien van een online boekenwinkel naar het immense bedrijf dat het nu is.

Maar dat hij Google gemist heeft, is een ander verhaal.

“We screwed up,” zei Charlie Munger, “I feel like a horse’s ass for not identifying Google.”

Berkshire Hathaway had ervaring met Google

Waar Buffett en Munger Amazon niet konden doorgronden dat het zo groot zou worden, was dat bij Google wel het geval. Google werd gebruikt voor advertenties door GEICO, de verzekeringsmaatschappij van Berkshire Hathaway.

Ze zagen met hun eigen ogen in hun eigen business model hoe Google werkte. En dat is een belangrijke les bij beleggen, beleggen in aandelen die je kent/begrijpt.

“We could see in our own operations how well that Google advertising was working and we just sat there sucking our thumbs, so we are ashamed. We’re trying to atone.”

✅ Multi-Miljardensector nog nooit zo goedkoop (4 aandelen komen terug boven water)