Aandelen
Aandelen

Warren Buffett: “Amazon is een value aandeel”

Ronald 5 mei 2019

Een van de meest verrassende berichten voor de aanvang van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, was de aankoop van Amazon door Berkshire Hathaway. Uiteraard kwamen hier vele vragen over aangezien Amazon zowat het tegenovergestelde vertegenwoordigt van value beleggen. Toch ziet Buffett redenen om aan te nemen dat Amazon vandaag een value aandeel is.

In tegenstelling tot wat je hier en daar leest, werden de aandelen Amazon niet gekocht door Warren Buffett, maar door een van zijn twee kroonprinsen Todd Combs of Ted Weschler. Beide fondsenbeheerders hebben zo’n 13 miljard dollar onder beheer bij Berkshire Hathaway.

En Buffett verzekert het publiek dat zowel Todd Combs als Ted Weschler value beleggers in hart en nieren zijn. Omdat ze minder geld beheren dan Buffett zelf, kijken ze naar veel meer bedrijven. Bedrijven waarvan ze denken dat ze deze begrijpen, zoals Buffett ook altijd binnen zijn ‘cirkel der competentie’ gebleven is. Met andere woorden, aandelen waarvan ze geloven dat ze waarde zullen creëren tussen nu en ‘Judgment Day’.

Buffett oordeelt nooit over de aankopen van Combs of Weschler net als Charlie Munger niet oordeelt over de aankopen van Warren Buffett. Als Combs of Weschler geloven dat Amazon nu een value aandeel is met het oog op de toekomst, dan is dat zo, aldus de grootmeester.

✅ Ontsnap aan de volgende beurscrash met 4 spotgoedkope aandelen [GRATIS Gids]