Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Met een beetje gezond verstand en een voldoende lange tijdshorizon, zijn sommige beleggingen bijna absolute no-brainers. Als je net zoals vele beleggers de opkomst van Amazon gemist hebt, dan is dit misschien wel dé manier om het goed te maken.
We gaan daarvoor naar de sector van e-commerce in China. Deze sector is het typische voorbeeld waar 1 + 1 al snel 3 wordt.
Je hebt er ten eerste een stevige groei van het internet. Nog maar iets meer dan de helft van de Chinezen heeft vandaag een internetverbinding. De komende jaren gaan dus nog tientallen miljoenen Chinezen het internet ontdekken.
Ten tweede is er de groei van de koopkracht van de bevolking. China is een land dat snel rijk wordt en steeds meer mensen komen in de middenklasse terecht.
En wat doen jongeren in de middenklasse met een internetverbinding en een stijgend inkomen? Juist, steeds meer goederen online kopen.
Volgens een rapport van het Brookings Institution zal de consumptie van de Chinese middenklasse groeien van 4,2 biljoen dollar in 2015 naar 14,3 biljoen dollar in 2030.
Voor e-commerce betekent dit dat er zich een verdubbeling van de verkoop zal voordoen.
Vorig jaar werd zo’n 500 miljard dollar online verkocht. Tegen 2020 zal dat al 1.000 miljard dollar zijn (Bron: Statista).
Voor e-commercebedrijven betekent dit dat wie zijn marktaandeel weet te behouden, zijn omzet de komende jaren sowieso zal verdubbelen.
We zeiden het al: 1 + 1 = 3. Moeilijker moet je het als belegger soms niet maken.
Het Inside Value rapport heeft daarom een van de topspelers uit het e-commercelandschap in China opgenomen in zijn selectielijst.
Het bedrijf lijkt bijzonder veel op Amazon, 10 jaar geleden. Het heeft een gelijkaardig profiel, een management met een duidelijke visie en het kent een sterke groei.
En neen, we hebben het niet over Alibaba. We hebben een bedrijf met veel meer potentie gevonden.
Wanneer we naar de grafiek van Amazon kijken van de laatste 10 jaar, dan worden wij een beetje triest.
Amazon steeg de laatste 10 jaar van minder dan 100 dollar per aandeel tot bijna 1.300 dollar per aandeel. Dat is een stijging van maar liefst 1.200%!
Dat is natuurlijk de droom van iedere belegger…
Waarschijnlijk heeft u, net zoals ons, deze gigantische rit naar boven gemist.
Maar daar hoeft het verhaal niet te stoppen.
Je kan dankzij het speurwerk van onze analisten toch nog genieten van een tweede kans.
Zoals we gezien hebben, is de groei van de e-commercesector zo goed als verzekerd, en bovendien neemt het bedrijf dat we geselecteerd hebben een erg unieke positie in op de Chinese markt.
De meeste beleggers leggen enkel de focus op bedrijven als Amazon of Alibaba. Maar de e-commercesector heeft nog veel meer te bieden.
De nieuwe kooptip van Inside Value heeft bijvoorbeeld een koers/omzet-verhouding van 1,25 terwijl dat voor Amazon 3,85 is en bij Alibaba 15. De koers/boekwaarde bedraagt 8,30 tegenover 9,40 voor Alibaba en 25,50 voor Amazon. (Gegevens januari 2018)
Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een van de favoriete aandelen is van de legendarische hedgefundmanager Stanley Druckenmiller. Zo kwamen wij dit aandeel op het spoor, en jij kan nu mee op de trein springen.
Het bedrijf dat geselecteerd werd heeft dus evenveel potentieel als Amazon of Alibaba, maar staat veel goedkoper genoteerd. Althans op dit moment nog.
Onze naam zou niet “value jagers” zijn indien we geen stevige onderwaardering zagen voor dit bedrijf.
Normaal krijg je als belegger niet snel een tweede kans.
Maar als je net zoals ons de opkomst van Amazon gemist hebt, dan is dit misschien wel dé manier om het goed te maken.