Beleggen
Beleggen

De beste boeken over waardebeleggen

Joeri 6 augustus 2023

De zomer is aangebroken, voor velen een tijd van ontspanning en vakantie. Heerlijk! Het is ook zeer geschikte periode om wat afstand te nemen van de beurs, bijvoorbeeld met een goed boek. Lees bijvoorbeeld één of meerdere van onderstaande boeken, om zo het nuttige met het aangename te verenigen. 

We geven drie Nederlandstalige boekentips die uitstekend zijn om je kennis op het gebied van (waarde)beleggen te vergroten. 

De Intelligente Belegger door Benjamin Graham

Dit is de klassieker en kan daarom niet in dit overzicht ontbreken. Het draagt niet voor niets de bijnaam ‘de bijbel van het waardebeleggen’. Als een van de grondleggers van deze beleggingsstijl deelt Graham zijn inzichten. 

Hij gaat in dit boek in op de selectiecriteria voor het vinden van ondergewaardeerde aandelen en het minimaliseren van risico’s. Verplichte kost voor iedere waardebelegger, maar soms wat gedateerd en het leest niet erg lekker weg. 

Leer beleggen als Warren Buffett door Hendrik Oude Nijhuis

Dit boek is een stuk luchtiger dan het voorgaande. Complexe concepten worden duidelijk uitgelegd met voorbeelden die in de praktijk toe te passen zijn. Bovendien is het met 160 pagina’s perfect om tijdens de vakantie te lezen. 

Zoals de titel van het boek doet vermoeden lees je over de strategie van Buffett, en hoe je dit zelf in het beleggen integreert. Het is wel belangrijk om te onthouden dat Warren Buffett niet meegewerkt heeft aan dit boek. Het is de visie van de auteur op basis van uitspraken en handelingen van de grootmeester.

De psychologie van geld door Morgan Housel

Opnieuw een boek wat makkelijk wegleest, mede door de korte en overzichtelijke hoofdstukken. Dit boek gaat niet specifiek over waardebeleggen, maar is toch een goede keuze om op te pikken deze zomer. Het gaat namelijk over een eeuwenoud principe: het vreemde effect wat geld op mensen heeft. 

Housel put ook uit het werk van Buffett. Bijvoorbeeld om aan te geven dat het beter is om te streven naar het behouden van vermogen, dan het groeien van vermogen. 

We zijn het niet altijd eens met de auteur. Zo noemt hij ‘de Intelligente belegger’ verouderd en onbruikbaar voor hedendaagse beleggers. Maar over het algemeen is het een interessant boek, wat in gaat op vele principes die voor beleggers relevant zijn.

✅ 4 Super Value aandelen [GRATIS Gids]

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.