Beurs
Beurs

Dit leerde Bill Ackman van Warren Buffett

Joeri 10 juni 2020

Bill Ackman is de CEO en oprichter van Pershing Square Capital Management. Ackman is een zeer succesvol belegger die vaak tegen de stroom in gaat. Hij is onder andere bekend van zijn shortpositie in Herbalife. Daarnaast verdiende hij eerder dit jaar enkele miljarden door te speculeren op koersdalingen naar aanleiding van de Corona uitbraak. Onlangs sprak hij in een interview over wat hij leerde van Warren Buffett.

In het interview vertelde Bill Ackman dat een groot gedeelte van zijn opleiding tot topbelegger bestond uit het lezen van het werk van Warren Buffett. Hij las alles wat Buffett schreef. Hij keek interviews met Buffett en volgde zijn colleges.

Hierover zei hij:

“Een van de belangrijkste dingen die hij tegen mij, en de andere 300 mensen in de collegezaal, zei is het volgende: Wanneer je succesvol wilt zijn, hoef je alleen maar de ruimte rond te kijken en na te denken over de klasgenoot of klasgenoten die je het meest bewondert. Kijk naar welke kwaliteiten ze hebben en besluit gewoon om die kwaliteiten over te nemen.”

Als je de kwaliteiten van degene die je bewondert overneemt gaan je kansen op succes enorm omhoog. Het punt van Buffett was dat je niet zomaar ergens goed in wordt. Als je goed een instrument wil leren bespelen moet je ervoor werken. Anderen zijn ook alleen goed geworden door veel te oefenen, neem dat gedrag over.

Groeien als zakenman

Buffett vertelde dat veel noodzakelijke eigenschappen om een goede zakenman te worden een keuze zijn. Als je deze eigenschappen nog niet bezit is het een kwestie van beslissen dat je deze kenmerken gaat overnemen.

Het juiste karakter en de kwaliteiten om succesvol te worden in de zakenwereld omvatten bijvoorbeeld hard werken en discipline. Het zijn ook veel simpele dingen, zoals op tijd op vergaderingen zijn en mensen direct terugbellen. Wees eerlijk, recht door zee en fair.

Zo leerde een jonge Bill Ackman van de wijze Warren Buffett. Door dit zijn leven lang toe te passen groeide hij uit tot een van de meest succesvolle beleggers van deze tijd.