Aandelen
Aandelen

Directeur FedEx koopt voor het eerst in 6 jaar aandelen

Ronald 7 januari 2019

Wanneer corporate insiders aandelen kopen, heeft dat vaak maar 1 reden. Ze verwachten dat de beurskoers binnen 6 à 12 maanden hoger staat. Insiders (CEOs, CFOs, bestuursleden, …) verkopen traditioneel meer aandelen dan ze kopen. De laatste weken zijn er echter steeds meer insiders die hun centen laten rollen richting de aandelen van het eigen bedrijf. Een directeur van FedEx koopt zelfs voor het eerst in 6 jaar opnieuw aandelen.

De koopwoede onder de insiders toont toch enigszins aan dat de top van het Amerikaanse bedrijfsleven verwacht dat na de recente correctie de beurskoersen interessant genoeg geworden zijn met het oog op de toekomst. Corporate insiders mogen onder bepaalde voorwaarden aandelen kopen van hun eigen bedrijf. Daarbij mogen ze echter niet aan ‘swing trading’ doen. Of met andere woorden, ze mogen niet speculeren op korte termijn.

Corporate insiders zijn value beleggers die het dichtste bij de bedrijven staan.

Vorige week waren er 553 insider aankooptransacties tegenover 438 insider verkooptransacties. Het is de 4e opeenvolgende week dat het aantal insider aankopen hoger ligt dan het aantal insider verkopen.

Volume insider aankopen daalt

Het volume insider aankopen viel echter fors terug tot 30 miljoen dollar. De week die eindigde op 30 december was dat nog 57 miljoen dollar. En de 2 weken daarvoor lag het volume zelfs boven 200 miljoen dollar.

Het aankomende resultatenseizoen kan daar iets mee te maken hebben. Vaak leggen bedrijven regels op aan insiders dat ze geen aandelen mogen verhandelen vlak voor en na de publicatie van resultaten.

Het volume insider verkopen lag op 350 miljoen dollar, fors meer dan de 246 miljoen dollar in de week die eindigde op 30 december. Tussen midden november en midden december lag het volume insider verkopen zelfs boven 1.000 miljard op weekbasis.

Een opvallende insider aankoop was afgelopen week te vinden bij FedEx. David Steiner kocht er 7.000 aandelen voor 162,92 dollar per aandeel. Dit brengt de totale aankoop boven 1 miljoen dollar. Het was 6 jaar geleden dat Steiner nog eens aandelen kocht van FedEx. In augustus 2012 kocht hij 5.000 aandelen aan 87 dollar. Een jaar later noteerde FedEx boven 100 dollar.

De beurskoers van FedEx ging in december volledig onderuit waardoor het bedrijf momenteel noteert aan een EV/EBITDA van 6,55 en een koers/winstverhouding van 9.

Andere opvallende insider aankopen zagen we bij Dish Network waar James Defranco 25.000 aandelen kocht aan 25,35 dollar per aandeel. Robert Holmes kocht dan weer 17.787 aandelen van eBay aan een koers van 28,21 dollar per aandeel.

Miljardair Ronald Perelman kocht voor de 2e week op rij aandelen van Scientific Games Corporation en Revlon voor respectievelijk 6,8 miljoen dollar en 1,6 miljoen dollar.

Wil jij ook meer weten over beleggen op basis van insider transacties, lees dan de Gratis Gids over Legale Insider Trading of volg ineens alle tips via Inside Value.

Foto Credit: iStock