Beurs
Beurs

Financiële sector favoriet bij Insiders

Ronald 28 januari 2019

Het blijft rustig op de Amerikaanse aandelenmarkt onder de insiders. Vorig week werd er slechts voor 11 miljoen dollar aandelen gekocht. Daar staan 356 miljoen dollar verkopen tegenover. De insider aankopen zijn al heel de maand januari zwak, maar dat heeft vooral met het resultatenseizoen te maken. De verkopen bevinden zich nu op het laagste niveau van 2019.

De ratio tussen het aantal aankopen en verkopen daalde voor de eerste keer dit jaar. Toch betrof de gemiddelde aankooptransactie maar 88.000 dollar tegenover meer dan 1,2 miljoen dollar voor de gemiddelde verkooptransactie.

Waar eind vorig jaar vooral insiders in de energiesector aandelen kochten, zien we nu steeds meer insiders in de financiële sector de kop op steken. De sector ‘Finance’ is een van de weinige sectoren waar het aantal aankopen door insiders hoger ligt dan het aantal verkopen.

Insider aankopen op de beurs

Bij Independent Bank Group kocht directeur Donald L. Poarch 10.000 aandelen aan 52,48 dollar voor een totaalbedrag van ruim een half miljoen dollar. Dit brengt zijn totaal op 125.000 aandelen. In de maanden november en december was er ook al een verhoogde activiteit aan insider aankopen.

Guaranty Bancshares telt ook 1 insider die aandelen kocht. Directeur Richard W. Baker kocht 10.000 aandelen aan 28,83 dollar. Goed voor een investering van bijna 300.000 dollar waardoor zijn totaal nu uitkomt op 370.000 aandelen.

Insider verkopen op de beurs

De technologiesector blijft de sector waar de meeste insider verkopen plaatsvinden. Ook vorige week verkocht COO Sheryl Sandberg van Facebook 55.000 aandelen waardoor ze bijna 8 miljoen dollar opstrijkt.

Bij salesforce waren er maar liefst 8 insiders die aandelen verkochten aan 149,10 dollar per aandeel. Dat leverde co-CEO Marc Benioff bijvoorbeeld bijna 4 miljoen dollar op.

Directeur Frederic B. Luddy van ServiceNow verkocht 32.500 aandelen aan een koers van net geen 190 dollar. Een extra bonus van ruim 6 miljoen dollar.

Wil je meer weten over de wereld van legale insider trading?

Insider Trading bestaat al decennia maar is nu pas toegankelijk voor het grote publiek. Vraag hier jouw gratis gids aan.