Inside Value
Inside Value

Insiders bij Twitter en Alphabet verkopen voor miljoenen aandelen

Ronald 21 januari 2019

Insiders op Wall Street zijn nagenoeg in stakingsmodus gegaan wat de aankoop van aandelen betreft. De sterke rebound van vele aandelen en de resultatenstroom die op gang komt, zijn hier niet vreemd aan. Het aantal verkopen daalde ook, maar ligt nog steeds significant hoger dan de aankopen.

Hoewel het normaal is dat het aantal insider verkopen hoger ligt dan het aantal insider aankopen, was afgelopen week het verschil heel groot.

Wall Street telde vorige week slechts 296 insider aankoop transacties voor een bedrag van een kleine 8 miljoen dollar. Dat is minder dan 30.000 dollar per transactie. Daar stonden 433 insider verkopen tegenover voor een bedrag van 465 miljoen dollar. Dat brengt de gemiddelde insider verkoop transactie rond 1 miljoen.

Insider aankopen

Enige echt opvallende insider aankoop viel te bespeuren bij DISH Network Corporation. Executive Vice President James DeFranco kocht er 25.000 aandelen aan 28,01 dollar per stuk. Goed voor een investering van 700.000 dollar. Hierdoor stijgt het aantal aandelen dat DeFranco bezit met 1,75% tot bijna 1,5 miljoen aandelen.

DeFranco is medeoprichter van DISH Network en verhoogde de laatste weken stelselmatig zijn aankopen nadat de beurskoers van het bedrijf daalde.

Analisten van Inside Value vinden DISH network niet koopwaardig door de hoge schuldenlast van het bedrijf. Eind september stond er nog meer dan 13 miljard dollar schulden op de balans.

Insider verkopen

Opvallende insider verkopen waren te melden bij 2 grote technologiebedrijven Twitter en Alphabet.

Bij Twitter verkocht Evan Clark Williams 682.242 aandelen aan 32,88 doller per aandeel. Dat leverde hem een extra bonus op van ruim 22 miljoen dollar.

Bij Alphabet stond Google CEO Sundar Pichai aan de cashmachine. Hij verkocht 10.000 aandelen aan 1.086 dollar per aandeel. Goed voor een extra loon van ruim 10 miljoen dollar. Daarnaast verkocht ook SVP David C. Drummond 5.688 aandelen aan 1.050 dollar per aandeel. Een opbrengst van bijna 6 miljoen dollar. Ann Mather verkocht 38 aandelen aan 1.100 dollar. Een zakcentje van 42.000 dollar.

Wil je meer te weten komen over de wereld van insider trading, lees deze gratis gids.