Beurs
Beurs

Goedkoopste aandeel voor de Latijns-Amerikaanse reismarkt

Ronald 23 januari 2020

Reizen in Latijns-Amerika is helemaal geen pretje. Het gebied is 20,11 miljoen vierkante kilometer groot (dat is 600x groter dan België). Naast het Spaans en Portugees worden er meer dan 300 lokale talen gesproken. Doordat het land zo groot is, is het landschap zeer verschillend, zijn de gebieden zeer uitgestrekt en zijn dorpen vaak afgelegen. Gelukkig is er een Latijns-Amerikaans techbedrijf dat zich heeft toegelegd op deze complexe reismarkt.

Als je binnen Latijns-Amerika wil reizen, dan moet je rekening houden met al deze uitdagingen.

Een uniek bedrijf in complexe markt

Sinds 1999 begon dit bedrijf met het verkopen van vliegtickets, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een bedrijf dat een vlekkeloze vakantie-ervaring aanbiedt voor Latijns-Amerika.

Het bedrijf werkt samen met meer dan 300 luchtvaartmaatschappijen, 520.000 hotels en 1.100 autoverhuurbedrijven gespreid over 20 markten binnen Latijns-Amerika.

Dankzij het platform van dit bedrijf, is het voor consumenten vlekkeloos en gemakkelijk geworden om online reizen te boeken op een betrouwbare manier.

Het platform telde in 2017 zo’n 140 miljoen unieke bezoekers en 65% van de transacties werden gedaan door klanten die al eens eerder geboekt hadden via het platform.

Een markt van 164 miljard dollar

De meeste beleggers onderschatten hoe groot de opportuniteit is binnen Latijns-America.

De Latijns-Amerikaanse reismarkt is 2,5x zo groot als die van India en groeit sneller dan die van Europa of Noord-Amerika.

In 2019 was de Latijns-Amerikaanse reismarkt al 116 miljard dollar groot. Tegen 2025 zou dat 164 miljard dollar moeten zijn. Goed voor een jaarlijkse groeiverwachting van 6% per jaar.

De onlinereismarkt, waar dit bedrijf in gespecialiseerd is, zou zelfs met 9% per jaar moeten groeien.

Latijns-Amerika gaat mobiel en shopt steeds meer via e-commerce

De mobiele penetratie bedraagt in Latijns-Amerika nog maar 62%. In West-Europa en Noord-Amerika is dat al 71% en 84%.

Nog maar 54% van alle mensen in Latijns-Amerika heeft een kredietkaart. In West-Europa of Noord-Amerika bedraagt de kredietkaartpenetratie respectievelijk al 95% en 203%.

Een gemiddelde persoon uit Latijns-Amerika koopt hierdoor nog maar 265 dollar per jaar via e-commerce. In West-Europa is dat al 1125 dollar en in Noord-Amerika is dat 4966 dollar.

Dankzij Latijns-Amerikaanse fintechbedrijven, die het gewone volk toegang bieden tot kredietkaarten, verwachten we de komende jaren een gigantische inhaalbeweging.

De mobiele reisverkopen zullen hierdoor naar verwachting met 19% per jaar groeien.

Vandaag is de mobiele reismarkt in Latijns-Amerika nog maar 10 miljard dollar waard, binnen 5 jaar is dat al 25 miljard dollar.

De Award Winning mobiele applicatie van dit reisbedrijf bereikt vandaag al meer dan 57 miljoen mensen. De komende jaren kan dat verdubbelen naar meer dan 100 miljoen mensen.

Kortom: dit bedrijf profiteert van meerdere megatrends.

Vergeten beursgang met veel potentieel

Dit techbedrijf kwam eind 2017 naar de beurs aan meer dan 30 dollar per aandeel, maar is ondertussen helemaal vergeten door beleggers.

De beurskoers bedraagt momenteel amper iets meer dan 10 dollar.

De lage beurskoers is het gevolg van een slechte macro-economie in Argentinië en Venezuela, wat veel beleggers afschrikt.

Maar ondanks de tegenwinden kon dit bedrijf marktaandeel winnen en groei voorleggen.

Bovendien blijven de vooruitzichten meer dan degelijk.

Wanneer het straks weer wat beter gaat met de macro-economie, kunnen we ons aan een stevige groeispurt verwachten.

Binnen 5 jaar wil het bedrijf verdubbelen.

Met 300 miljoen dollar cash op de balans en geen financiële schulden hoeven beleggers alvast niet wakker te liggen van probleempjes op korte termijn.

De bedrijfswaarde bedraagt op dit moment amper 600 miljoen dollar.

Aan deze waardering verwachten we ofwel een overnamebod van een grote speler zoals Booking (marktwaarde van meer dan 86 miljard dollar) ofwel een stevige remonte van de beurskoers.

Het management heeft er alvast vertrouwen in, want tijdens het derde kwartaal kocht men voor 39,3 miljoen dollar eigen aandelen in.

Je kan dit aandeel ontdekken in het Crème de la Crème Rapport.