Aandelen
Aandelen

Goedkoopste product tanker aandeel van dit moment

Ronald 20 oktober 2023

Eerder deze week heeft u een blik gekregen op het indrukwekkende parcours dat de analisten van het Scheepvaart rapport reeds hebben afgelegd de laatste jaren. En welke subsector ze momenteel interessant vinden: Product Tankers.

Waarom?

Dat kan u hier nog eens nalezen.

Ze hebben die hernieuwde interesse in product tankers uiteraard gekoppeld aan een nieuwe aandelentip.

Want als beleggers de pareltjes laten liggen, zijn de Scheepvaart analisten er als de kippen bij om ze op te rapen.

Deze rederij bezit een vloot van 36 schepen waarvan:

  • 78% IMO-geclassificeerd is (tegenover 45% voor de sector)
  • Gemiddelde leeftijd 8 jaar (tegenover 12,6 jaar voor de sector)
  • 78% van de schepen zijn ‘ECO’-vriendelijk (tegenover 31% voor de sector)

Kortom …

Een kleine, maar zeer efficiënte en jonge vloot aan product tankers.

Het grote voordeel voor beleggers is dat deze rederij de komende jaren de vruchten kan plukken van de structureel hogere vrachttarieven zonder dat het zelf veel kapitaaluitgaven moet doen.

Die kapitaaluitgaven heeft het namelijk enkele jaren geleden reeds gedaan.

De combinatie van meer schepen in eigen bezit (leasecontracten die worden omgezet naar eigendommen), weinig kapitaaluitgaven, hogere vrachttarieven en de relatief jonge vloot, zorgen ervoor dat er de komende kwartalen en jaren een enorm opwaarts potentieel is voor de resultaten van het bedrijf.

Die effecten zijn al zichtbaar.

De nettowinst over 2022 bedroeg 135 miljoen dollar, het beste resultaat ooit.

De eerste 6 maanden van 2023 waren … de beste eerstejaarhelft OOIT.

Toch heeft de markt dit nog niet opgemerkt.

U kan dit bedrijf vandaag kopen aan:

  • EV/EBITDA van 3,5
  • Koers/winstverhouding van 2,6

Daarnaast noteert het ook nog eens tegen een korting van +/- 50% ten opzichte van de Net Asset Value.

Of met andere woorden … wanneer men vandaag alle schepen zou verkopen aan marktwaarde, ligt de opbrengst dubbel zo hoog als wat het bedrijf vandaag op de beurs waard is.

En vergeet niet!

In een structurele bull market voor scheepvaarsectoren stijgen niet alleen de vrachttarieven, maar ook de waarde van de schepen.

De fundamenten van de sector zijn bijzonder sterk voor de komende jaren waardoor onze analisten verwachten dat het recordresultaten, zoals de eerste jaarhelft, kan blijven boeken.

Hierdoor genereert het meer dan voldoende cash om:

  • eigen aandelen in te kopen
  • product tanker opties te lichten
  • schulden verder af te bouwen

Allemaal zaken die aandeelhouderswaarde creëren.

Onze Scheepvaart analisten verwachten dan ook dat dit een van de topkandidaten is om nummer 21 te worden.

Het 21e aandeel uit Scheepvaart waar minstens +100% winst wordt behaald.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.