Beleggen
Beleggen

Langzaam rijk worden met marktleider tabletop games

Ronald 14 maart 2024

Eerder hebben we al geschreven over een bijzonder interessante nieuwe aandelentip bij Value for Life: Buy & Hold. Een marktleider in een nichemarkt, met een loyaal en groeiend cliënteel. En vooral … nog heel veel groeimarge.

Het is namelijk gespecialiseerd in tabletop spellen. Dat zijn geen gewone spelletjes maar bordspelen met miniaturen, regels en talrijke plottwisten in het spel.

Ieder spel is dan ook compleet anders.

Beleggers die naar de populaire Netflixserie Stranger Things hebben gekeken, zullen het ongetwijfeld herkennen.

Doordat de hoofdfiguren af en toe het spel speelden in de kelder, is het concurrerende tabletop spel ‘Dungeons & Dragons’ heel populair geworden.

Hier ziet u hoe de handleiding voor het rollenspel in Dungeons & Dragons steeds meer werd verkocht bij de lancering van een nieuwe Stranger Things seizoen.

Naarmate de seizoenen vorderden, steeg de populariteit.

Het spel was bijvoorbeeld heel populair in de jaren ’70 & ’80 en de ouders van deze generatie zien nu hun kinderen het spel beginnen spelen door Stranger Things.

Hierdoor is de boekenverkoop rond Dungeons & Dragons gestegen van rond de 500.000 per jaar in 2016 tot bijna 2 miljoen per jaar in 2021.

Een jaarlijkse groei van ruim +25%.

Beleggen in Dungeons & Dragons kan door aandelen te kopen van Hasbro.

Al is het daar natuurlijk een van de vele.

Community

Dankzij Value for Life: Buy & Hold kan u echter wel beleggen in de marktleider van de tabletop spellen.

Dat is immer niet D&D.

En als een klein beetje aandacht in een populaire Netflixserie dit al kan doen met een spel, wat zou dan het effect kunnen zijn wanneer een volledige serie wordt gemaakt rond een spel.

Wel … dát zullen we in de toekomst kunnen ontdekken.

De makers van het tabletop spel van Value for Life: Buy & Hold zijn namelijk bezig met een volledige Netflixserie te ontwikkelen.

Henry Cavill, de steracteur van The Witcher, heeft hiervoor een contract afgesloten en zal de nieuwe serie in samenwerking Amazon Studios ontwikkelen.

Daarnaast worden er ook 9 video games ontwikkeld.

Dit kan een gigantische stimulans worden voor de verdere ontwikkeling van de community rond dit spel.

Het spel bestaat ondertussen ook al 40 jaar en lanceert meestal om de 3 jaar nieuwe verhaallijnen of legers waardoor het spel nog interessanter maar ook complexer maakt.

Hierdoor bindt het de community aan zich voor vele en vele jaren.

Momenteel is het spel vooral populair in één land, waardoor de uitbreiding naar de rest van de wereld ook nog eens een gigantische markt is om te ontginnen.

Nu het aandeel kopen om bij te houden, kan wel eens een zeer lucratieve beslissing worden.

De waardering is vandaag nog zeer aantrekkelijk.

Financieel & waardering

Met een community van nu zo’n 500.000 mensen, is deze al groot maar is de groeimarge dus nog vele malen groter.

Toch slaagt het bedrijf er nu al in om bijna een half miljard omzet te boeken.

Daarop wordt een brutomarge van 66,5%, een EBIT-marge van 33,3% en een vrije kasstroommarge van 37% gerealiseerd.

Het bedrijf is dus enorm rendabel!

Alle investeringen worden ook gemaakt vanuit de operationele kasstromen zodat het amper schulden heeft.

De surplus aan cash (alles meer dan 3 maanden werkkapitaal en 6 maanden belastingen) wordt dan ook elk jaar volledig uitgekeerd als dividend.

Huidig dividendrendement: +/- 4,5% dat gemiddeld 27% per jaar groeit.

Toch noteert het aandeel aan amper 16 keer de vrij kasstroom.

Hasbro bijvoorbeeld, noteert vandaag aan 29 keer de vrije kasstroom terwijl Hasbro 3,5 miljard dollar schulden heeft, negatieve marges draait en de omzet ziet afnemen.

De Value for Life: Buy & Hold analisten verwachten dan ook met hun nieuwe aandelentip minstens 50% winst te boeken de komende jaren.

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.