Kooptip
Kooptip

Miljardairs storten zich op zonne-energie

Ronald 19 april 2018

Het kan je misschien verbazen, maar Warren Buffett is een van de grootste investeerders in hernieuwbare energie. Warren Buffett ziet in nutsbedrijven niet een manier om rijk te worden, maar wel om rijk te blijven. En Buffett is lang niet alleen die opportuniteiten ziet in hernieuwbare energie.

Nutsbedrijven hebben vaak een monopolie met een zeer sterke en stabiele cashflow. En die cashflow gebruiken deze bedrijven steeds meer om miljarden te investeren in hernieuwbare energie. Zonne- en windenergie zijn het meeste in trek.

De energietak van Berkshire Hathaway heeft nutsbedrijven in portefeuille in Oregon, Washington, Idaho, Wyoming en Utah. En met deze bedrijven investeert hij fors in het opwekken van groene, hernieuwbare energie.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de Topaz Solar Farm, een project van MidAmerican Energy dat onderdeel is van Berkshire Hathay. Dit is een van de grootste solar-farms ter wereld.

Met een oppervlakte van 24 vierkante kilometer komt dit overeen met 4.598 voetbalvelden vol zonnepanelen (meer dan 9 miljoen stuks) waarmee 550 megawatt energie opgewekt kan worden.

Een van de favoriete aandelen van George Soros

Buffett is zeker niet de enige miljardair die potentieel ziet in hernieuwbare energie.

Bill Gates, Mark Zuckerberg (Facebook), Jeff Bezos (Amazon), Jack Ma (Alibaba) en andere techneuten kondigden vorig jaar nog een investeringsfonds van 1 miljard dollar aan voor groene energie.

En ook George Soros heeft zijn oog laten vallen op een unieke speler uit de sector.

Geen nutsbedrijf, maar een bijzonder bedrijf met een uitzonderlijke technologie om zonnepanelen beter te maken.

De laatste maanden kocht Soros iets meer dan 1 miljoen aandelen van deze solar-specialist.

“We’re staying buyers as this innovator is delivering what growth investors want — big revenue and margin upsides/guides (with the added benefit of solid cash flow)” — George Soros

Dit bedrijf produceert geen zonnepanelen, maar maakt ze beter. Via speciale soft- en hardware kan men het opwekken van zonne-energie maximaliseren terwijl de kost ervan daalt.

Hierdoor kan men tot 25% meer uit de zonnepanelen halen.

Deze technologie kan ook nog eens op alle soorten zonnepanelen gebruikt worden. Daardoor surft het bedrijf eenvoudig mee op de algemene trend van de zonne-energiesector: omhoog.

Productie van zonnepanelen is bijzonder competitief en is onderdeel van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Maar daar heeft dit bedrijf amper of geen last van.

5 jaar geleden boekte deze solar-specialist nog een jaaromzet van 79 miljoen dollar. Over 5 jaar zal die omzet meer dan waarschijnlijk groeien naar 2 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 2.400% in 10 jaar.

Dit bedrijf heeft een unieke positie met meer dan 100 toegewezen patenten voor zijn technologie en nog meer dan 150 in aanvraag wereldwijd.

Als kers op de taart heeft het bedrijf ook nog eens geen noemenswaardige schulden. De cashflow kan dus volledig opnieuw geïnvesteerd worden in de groei van het bedrijf.

Koersdoel: +90%

Met een koers/winst-verhouding onder 30 en een PEG-ratio van minder dan 1, is het aandeel ook allesbehalve duur te noemen.

De analisten van Inside Value namen dit bedrijf op in hun selectielijst en zetten een koersdoel dat 90% hoger ligt dan de beurskoers van vandaag.

Ze hebben daarbij zeer specifiek advies gegeven aan de abonnees waardoor ze optimaal kunnen profiteren, zelfs wanneer de beurzen zouden dalen.

Ontdek vandaag nog het favoriete Solar-aandeel van George Soros bij Inside Value >>

VOLG RONALD OP DE VOET

Direct zien wanneer Ronald een nieuwe kooptip plaatst?