Nieuws
Nieuws

Warren Buffett: de man van 2.472.627%

Ronald 4 mei 2019

Warren Buffett is een van de rijkste mensen ter wereld. Hij staat al drie decennia in de top vijf ondanks dat hij al vele miljarden heeft geschonken aan goede doelen. Een rendement van 2.472.627% op zijn belang in Berkshire Hathaway is hier natuurlijk niet vreemd aan. En Buffett is niet de enige die miljardair werd dankzij Berkshire Hathaway.

Neem bijvoorbeeld Bill Child. Hij verkocht in 1995 zijn familiezaak R.C. Willey Home Furnishings aan Berkshire Hathaway in ruil voor aandelen van Buffett’s holding. Het aandeel noteerde toen rond 24.000 dollar. Indien Bill Child deze aandelen nooit heeft verkocht, zijn die aandelen vandaag ruim 2,5 miljard dollar waard.

En zo zijn er talrijke verhalen van mensen die miljardair werden dankzij aandelen Berkshire Hathaway.

Natuurlijk gaat het zelfs voor een holding als Berkshire Hathaway niet altijd over een leien dakje. Van tijd tot tijd lijkt het wel alsof Buffett, Charlie Munger en Co hun magische krachten verloren hebben.

Eind vorige eeuw was Buffett nog een saaie, ouderwetse belegger die niets wist van de nieuwe economie. Maar het Orakel van Omaha was de lachende derde toen de dotcom-bubbel uit elkaar spatte.

Ook tijdens de financiële crisis in 2008 bleef Berkshire Hathaway niet gespaard van de verkoopgolf op de beurzen. Sindsdien presteert Buffett minder goed als de S&P 500. Het lijkt wel alsof Buffett opnieuw zijn magische ‘touch’ verloren heeft.

Warren Buffett over Apple

Maar echte beleggers weten beter.

Sinds 1964 haalde Buffett met Berkshire Hathaway een rendement van 2.472.627%. Een belegging van 10.000 dollar 55 jaar geleden zou vandaag 170 miljoen dollar waard zijn.

Dit is wat Warren Buffett te zeggen heeft over zijn investering in Apple. Een strategie waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Hoeveel weet jij echt over Warren Buffett?

Doe de Quiz