Beurs
Beurs

2021: het jaar voor Value aandelen

Joeri 14 januari 2021

Eind vorig jaar begon de rotatie naar Value aandelen. We verwachten dat die draai in 2021 doorzet. We zien waarde-aandelen dus als veruit de meest aantrekkelijke categorie voor de komende maanden en jaren. 

Er is hoop dat het einde van de pandemie in zicht is. Wereldwijd is men begonnen met vaccineren. Mensen in een risicogroep en mensen die werken in de gezondheidszorg zijn het eerste aan de beurt. De komende maanden zal dit verder uitgerold worden over de gehele bevolking. 

Dit is uiteraard zeer positief, niet in de laatste plaats voor beleggers. Dit betekent namelijk dat bedrijven die hard getroffen zijn door de lockdowns weer open kunnen. We hebben dat in de laatste maanden al gezien dat beleggers vooruitlopen op deze ontwikkeling; koersen van veel van deze aandelen schoten omhoog. 

Nog steeds te goedkoop

Cyclische aandelen, zoals bijvoorbeeld industriële bedrijven, werden tot voor kort beschouwd als veel te risicovol. Nu beginnen beleggers toch de potentie te zien. We zitten in een van de eerste fases van de rotatie naar waardeaandelen.

Dit zal in 2021 hoogstwaarschijnlijk verder doorzetten, want deze groep aandelen is nog steeds zeer voordelig. Zoals een analist van Bank of America (BAC) onlangs opmerkte:

De relatieve korting op waardeaandelen is nog steeds bijna twee standaarddeviaties onder het gemiddelde. 

De experts zijn het er dus over eens: waardeaandelen zijn nog te goedkoop en de markt zal dit corrigeren. Wanneer en hoe snel die verschuiving gaat plaatsvinden is moeilijk te voorspellen. Voor sommige aandelen zal dit maanden of zelfs jaren duren. 

Betaald voor je geduld

Veel value aandelen betalen momenteel echter een aantrekkelijk dividend, omdat de koers de afgelopen tijd is gedaald. Dit zal de pijn van het afwachten behoorlijk verzachten. Wie ondergewaardeerde dividendaandelen in het portfolio heeft wordt immers betaald om geduldig te zijn. 

Auteur is long BAC. 

  • Ontvang elke dag de beste beleggingskansen
  • Beleg als eerste in de goedkoopste aandelen
  • Mis de volgende Apple, Facebook, Pfizer of Walmart niet