Aandelen
Aandelen

Zeer aantrekkelijke koopkansen (3) voor de langere termijn

Ronald 16 oktober 2022

De aandelenmarkt bevindt zich vaak in een irrationele toestand. Tot voor een jaar waren jonge, snel groeiende, opkomende bedrijven irrationeel hoog gewaardeerd. Dat maakte deze aandelen bijzonder populair omdat niemand op voorhand wist wanneer het feestje zou stoppen.

Een feestje dat irrationeel lang kan blijven doorgaan waardoor vroeger vertrekkers vaak het leukste dansje missen. Vandaag bevinden vele van deze aandelen zich ook in een irrationele toestand. Maar dan een irrationeel ondergewaardeerde situatie.

De meeste beleggers zijn met een kater reeds naar huis, maar ondertussen wordt er nog altijd goede muziek gespeeld. Onze analisten van Opkomend Talent zien dan ook dat het spreekwoordelijke kind vaak met het badwater wordt weggegooid.

De titel van hun laatste rapport liegt er ook niet om:

Focus op bedrijf, niet op aandelenkoers

In dit rapport gaan ze dan ook dieper in op drie zeer sterke bedrijven, waarbij operationeel alles volgens plan verloopt, maar beleggers dat toch niet vertaald zien in een positieve beurskoers.

Deze aandelen bieden zeer aantrekkelijke koopkansen voor de langere termijn.

Hier knalt de goede muziek uit de boxen, maar er zijn maar weinig beleggers die er oren naar hebben.

Deze aandelen zullen nog een ruime tijd in de portefeuille van Opkomend Talent blijven en onze analisten verwachten er nog (veel) vuurwerk van op de middellange termijn.

Aandeel #1: Microcap actief in bodemonderzoek en -sanering

De recente resultaten hebben al het goede dat onze analisten in de initiële analyse schreven bevestigd en zelfs overtroffen.

Resultaat op de beurs sinds de aankondiging van deze fantastische resultaten: -6%.

Het bewijs dat de beurs in het algemeen in een dalende trend zit en dat prestaties van individuele bedrijven momenteel van ondergeschikt belang zijn.

Dit biedt mooie opportuniteiten voor de langere termijn.

De groei wordt gedragen door alle segmenten en regio’s en de vraag naar de expertise van dit bedrijf is enorm.

De kaspositie blijft gezond waardoor het kan blijven investeren om in te spelen op de immense vraag en ook kan blijven speuren naar gerichte, waarde creërende overnames.

De koers is sinds de opname in onze selectielijst met ruim 10% gezakt door de algemene marktteneur. Hierbij worden de fantastische prestaties van dit kleine bedrijfje resoluut over het hoofd gezien.

Onze analisten verwachten nog zeer mooie prestaties van dit bedrijf en het blijft dus ook absoluut koopwaardig.

Aandeel #2: de grootste restaurantketen van Zuid-Amerika

De grootste restaurantketen van Zuid-Amerika heeft er een fantastisch kwartaal op zitten. Net als aandeel #1 werden zij hier absoluut niet voor beloond.

Het aandeel heeft zelfs een serieuze dip gekend, waar het pas vorige week terug uit geklommen is.

Dit bedrijf heeft ondertussen voor de vierde keer op rij een record EBITDA laten optekenen voor het respectievelijke kwartaal.

De digitale strategie levert nog steeds prachtige resultaten op.

In het tweede kwartaal was al ruim 41% van de totale omzet afkomstig van digitale verkopen. De digitale verkopen leiden tot een efficiëntere werking en een hogere bestelwaarde van de klanten.

Via hun app hebben ze dus een groot voordeel op de concurrenten en kunnen ze sterk blijven groeien.

Door de sterke groei, heeft het management beslist om de inflatie zo beperkt mogelijk door te rekenen aan de klanten om zo de value propositie nog te verhogen.

Concurrenten zitten niet in deze positie en moeten de inflatie doorrekenen om (optisch) te kunnen groeien. Dit zal er op korte termijn toe leiden dat de marktpositie van dit aandeel alleen nog maar zal versterken.

Het bedrijf heeft de wind sterk in de zeilen en is zijn voorsprong op de concurrentie aan het vergroten.

Sinds maart is de koers echter aan het stagneren, met af en toe een sterke daling.

De toekomst ziet er nochtans nog steeds mooi uit en tussentijdse dalingen mogen steeds gebruikt worden om het aandeel (bij) te kopen.

Aandeel #3: Hernieuwbaar energiebedrijf met wind in de zeilen

Deze kooptip heeft er geen al te beste prestatie op zitten sinds de opname in augustus. Met een koersverlies van ongeveer 30% op twee maanden, moeten onze analisten toegeven dat ze het bedrijf misschien iets te snel gekocht hebben.

Al is het altijd gemakkelijker achterom kijken dan vooruit.

Desalniettemin staan ze volledig achter hun thesis.

Het bedrijf heeft onlangs een update gegeven en quasi alles was naar of zelfs boven verwachting.

In de investeringsthesis schreven onze analisten bijvoorbeeld dat het management zeer ambitieuze plannen heeft voor uitbreidingen in Europa, de VS en Latijns-Amerika.

Na amper één kwartaal resulteerde dit al in een uitbreiding van de pijplijn van 11,5 GW naar 13 GW.

Een stijging van +13%!

Als u naar de aandelenkoers kijkt, dan zou u de indruk kunnen hebben dat het bedrijf in moeilijkheden zit.

Niets is minder waar.

Het bedrijf heeft een gezonde kaspositie, een groeiende pijplijn, ambitieuze plannen en binnenkort zullen ook nog enkele mooie projecten opgeleverd worden.

Onze analisten hebben uitermate veel vertrouwen in het management en zijn toekomstvisie waardoor ze besloten hebben om van deze koersdaling gebruik te maken om nogmaals een halve positie bij te kopen.

Hierdoor verlaagt de gemiddelde aankoopprijs van 38,86 EUR naar 32,26 EUR.

Tip #4: Opkomend Talent rapport

Beleggen in deze en nog andere spotgoedkope, jonge, groeibedrijven?

Ontdek de magie van Opkomend Talent.

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van deze mailing.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.