Aandelen
Aandelen

Entertainment aandeel met 456 miljoen gebruikers -50% onder de IPO-prijs

Ronald 25 november 2022

Technologieaandelen met een duurzaam businessmodel waren jarenlang de favoriete aandelen onder de beleggers. Hoge inflatie en hogere rentevoeten hebben de waarderingen en de interesse in deze bedrijven terug naar aarde gebracht. Zonder dat de duurzame groei werd aangetast.

Zoals een technologisch entertainment aandeel met 456 miljoen gebruikers. Momenteel noteert het aandeel bijna -50% onder de IPO-prijs van enkele jaren geleden, terwijl het bedrijf jaarlijks sterk blijft groeien.

De duurzame technologische groei

Het aantal gebruikers bestaat vandaag uit 261 miljoen gratis gebruikers en 195 miljoen premium gebruikers. Deze gebruikersbasis evolueert nog altijd zeer positief want 3 jaar geleden was dit nog 180 miljoen gratis gebruikers en 110 miljoen premium gebruikers.

Een (duurzame) groei van +/- 50% op 3 jaar.

Die duurzame groei komt er natuurlijk niet zomaar, maar dankzij zeer goede artificiële intelligentie software, gebaseerd op de historiek van de gebruikers.

Op die manier blijft het bedrijf techgiganten zoals Apple, Amazon, Tencent en Google steeds een stap voor.

Maar deze unieke speler slaagt er niet alleen in om sneller te groeien dan de Big Tech bedrijven, het slaagt er ook beter in om de gebruikers te behouden.

De laatste vier jaar is de maandelijkse churn rate (percentage betalende klanten die afhaken) gedaald met 40% van 5,5% tot 3,9%. Concurrenten zoals Apple en Amazon hebben een veel hogere churn rate, wat aantoont dat dit bedijf beter presteert dan zijn belangrijkste concurrenten.

Op die manier kan het duurzaam blijven groeien!

Waarom nu kopen?

Tegen 2030 moeten er minstens 1 miljard gebruikers zijn bij dit entertainment bedrijf. Dit is meer dan een verdubbeling van het huidige gebruikersaantal.

Dat moet op zijn beurt weer leiden tot een vertienvoudiging van de omzet tot 100 miljard EUR.

In 2018 werden ambitieuze doelen voorgelegd, die allemaal behaald werden. Zo steeg de omzet jaarlijks met 26%, terwijl de brutomarge maal drie gegaan is.

Onze Duurzame Groeiers analisten zijn er dan ook van overtuigd dat het bedrijf de nieuwe doelstellingen tegen 2030 zal realiseren.

De aandelenkoers heeft dit jaar stevige klappen gekregen op de beurs aangezien het wordt aanzien als een verlieslatend technologiebedrijf. Het bedrijf blijft echter wel een positieve vrije kasstroom realiseren, wat zeer belangrijk is voor verlieslatende bedrijven.

Dit vuurt namelijk de toekomstige groei én winsten aan. Maar door het slechte sentiment rond ‘verlieslatende’ technologiebedrijven noteert het nu aan een zeer aantrekkelijke prijs.

De koers/omzet is gedaald tot slechts 1,4.

Het beschikt momenteel ook over 3,7 miljard EUR aan cash en equivalenten waardoor het de beperkte verliezen gemakkelijk kan absorberen.

Vandaag koopt u aan een ondernemingswaarde van 15 miljard euro voor een bedrijf dat over 7 jaar 100 miljard euro omzet wil boeken …

Een koopje als perfecte duurzame groeier.

En een perfect voorbeeld van de aandelen die u kan terugvinden bij het Duurzame Groeiers rapport:

  • Goedkope waardering
  • Structurele langdurige groei
  • Ideale Buy-Hold-Verify aandelen

✅ Aandelen Porsche met een korting van -60% [GRATIS Gids]

Lees ook:

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.