Educatie
Educatie

Onze favorieten op Netflix

Joeri 3 juli 2020

Netflix is bij uitstek geschikt voor een lekker avondje ontspannen. Maar het ‘bankhangen’ kan ook prima gecombineerd worden met het verbreden van je horizon. Op Netflix staan namelijk ook veel goede documentaires, series en films over financiën.

Dit zijn onze favoriete financiële documentaires, films en series momenteel te zien op Netflix in Nederland. Ze zijn informatief, leerzaam en meestal ook gewoon erg vermakelijk.

Veel kijkplezier!

Netflix: over geld en beleggen

Dirty Money

Serie over de corruptie en hebzucht die gepaard gaat bij de jacht naar meer en meer rijkdom. De grootste financiële schandalen van de afgelopen jaren passeren de revue.

The China Hustle

Documentaire over hoe beleggers proberen hun geld terug te verdienen na de beurscrash van 2008. De enorme groei van Chinese economie wordt misbruikt om beleggers op te lichten met Chinese aandelen.

The Big Short

Film gebaseerd op waargebeurde feiten. In de jaren voor de beurscrash van 2008 gaat een groep beleggers short op de Amerikaanse hypotheekmarkt.

The Wolf of Wall Street

Wederom een film op basis van waargebeurd verhaal, in dit geval het leven van Jordan Belfort. Een Wall Street handelaar die zijn bijnaam kreeg omdat hij het niet zo nauw nam met wet- en regelgeving.

Fyre, the greatest party that never happened

Een ‘behind the scenes’ documentaire over het Fyre festival. Wat een super luxe feest op een privé eiland had moeten zijn liep uit op een (financieel) drama. 

Netflix: van Bill Gates tot 3D Printing

The Great Hack

Documentaire over het bedrijf Cambridge Analytica, betrokken bij mogelijke beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen via social media.

Rotten

Serie over de donkere kant van onze voedselproductie. Het laat zien hoe ver sommige levensmiddelenproducenten gaan voor het maximaliseren van de winst.

The Founder

Verfilming van het verhaal van Ray Kroc. Hoe hij het vernieuwende idee van ‘fast food’ liet groeien tot de grootste restaurantketen ter wereld: McDonald’s.

Explained

Documentairereeks die iedere aflevering een ander onderwerp tot de bodem uitzoekt. Een aantal hiervan zijn ook erg interessant voor beleggers. Zoals bijvoorbeeld cryptovaluta, de aandelenmarkt en miljardairs.

Maddman, The Steve Madden Story

Documentaire over de opkomst, val en heropleving van Steve Madden en zijn mode-imperium. De val die overigens mede veroorzaakt werd door ‘The Wolf of Wall Street’.

Inside Bill’s Brain, Decoding Bill Gates

In deze korte serie worden de goede en slechte eigenschappen van Bill Gates besproken. Er wordt een beeld geschetst van de man die een van de grootste bedrijven ter wereld creëerde.

Print the Legend

Documentaire over de opkomst van 3D printers en hoe een klein bedrijf met deze nieuwe technologie succes denkt te behalen.