Aandelen
Aandelen

Succesvolle turnaround iconisch modemerk

Ronald 20 november 2022

In een vorige nieuwsbrief hebben we gesproken over een vastgoedaandeel voor studentenvastgoed uit Turnarounds dat ten onrechte met de rest van de vastgoedmarkt wordt afgestraft op de beurs.

Vastgoed is een van de slechts presterende sectoren op de beurs en beleggers hebben duidelijk moeite om het kaf van het koren te scheiden.

Dat biedt opportuniteiten.

Een andere sector die in 2020 ook helemaal door het putje gaat, zijn producenten van consumentengoederen.

Waaronder kledij.

Duurdere energieprijzen, looninflatie en recessie worden maar al te vaak als reden aangehaald voor stevige correcties van de koersen van zij die actief zijn op deze retailmarkten.

Toch leert het verleden ons dat – net als bij vastgoed – kwalitatieve, goed geleide bedrijven met niet al te veel schulden na dergelijke dip terug floreren en als winnaar uit de bus komen.

Zo hebben de Turnaround analisten een fabrikant van kleding gevonden die al decennia lang de absolute topspeler in zijn specifieke segment is.

Als aandeel te koop met een mooie korting op zijn intrinsieke waarde.

Globale marktleider

De kans is bijzonder groot dat je momenteel een kledingstuk draagt van deze kledingproducent.

Maar u heeft er naar alle waarschijnlijkheid nooit eerder aan gedacht om de kostprijs van deze kledij terug te verdienen door te investeren in het aandeel.

Vandaag is daar uitgelezen kans voor.

Het merk is de globale leider in meerdere van categorieën en weet zich steevast te onderscheiden met high-quality producten.

Dat het modemerk terug sterk in de lift zit, werd dit jaar nog bevestigd toen het bedrijf zijn omzet-outlook voor de komende vijf jaar verhoogde, gestuwd door het sterke e-commerce segment.

De combinatie van de goede fundamentals, de huidige lage beurskoers en de stijgende wereldwijde populariteit, maakt dit aandeel vandaag een koopje.

Goedkope waardering

Het modemerk boekte vorig jaar een winst van ruim een half miljard dollar. En verwacht dat de winst in 2022 nog met minstens 10% zal stijgen.

Dat zorgt ervoor dat het aandeel momenteel noteert rond een koers/winstverhouding van … 10!

Dat is op zich al goedkoop én ook goedkoop tegenover enkele andere spelers:

  • Ralph Lauren: 11
  • Hugo Boss: 15
  • Columbia Sportswear: 13

Ook de ondernemingswaarde ten opzichte van de EBITDA (EV/EBITDA) staat op een aantrekkelijke 8 momenteel.

Een EV/EBITDA onder 10 wordt als goedkoop aanzien voor kwaliteitsbedrijven.

Verder beschikt het bedrijf over een sterke balans.

De netto-schuld bedraagt slechts 20% van de ondernemingswaarde, dat is een zeer goede liquiditeitspositie.

Zeer belangrijk in de modesector.

Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer beleggers dit modemerk terug in de armen nemen.

Kwaliteit komt altijd terug boven water, net als de beurskoersen.

Te vinden bij Turnarounds

✅ Aandelen Porsche met een korting van -60% [GRATIS Gids]

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.