Beurs
Beurs

Value beleggen is belangrijker dan ooit tevoren

Joeri 20 november 2019

Actieve beleggers zoeken constant naar strategieën om de markt te verslaan. Vaak leidt dit tot het nemen van meer en meer risico. In deze tijden van all time highs op de beurzen is de bewezen benadering van waardebeleggen wat in de vergeetput geraakt. Toch is deze strategie relevanter dan ooit.

Ondanks de records op de beurzen zijn er veel onzekerheden. Bijvoorbeeld de Amerikaanse Federal Reserve (FED) en de Europese Centrale Bank (ECB) die de noodzaak zien tot het verlagen van de rente.

Daarnaast blijven er spanningen met betrekking tot de handelsoorlog tussen de VS en China. Tot slot zien we een afname van de economische groei in diverse regio’s.

Berenmarkt op de beurs in aantocht?

Het is een kwestie van tijd voordat één van de onzekerheden de markt in zijn greep krijgt en het sentiment doet omslaan. Hoe langer de huidige bull market doorgaat hoe groter de kans op de terugkeer van een bear market.

Een nieuwe bear market kan gunstig uitpakken voor waardebeleggers. De waardering van aandelen daalt dan stevig vanwege de paniek op de beurs. Dan wordt vaak het kind met het badwater weggegooid.

“Beleggers moeten aandelen kopen zoals ze boodschappen kopen, niet zoals ze parfum kopen” – Benjamin Graham

Niet alleen de zwakkere bedrijven gaan in de aanbieding, ook de bedrijven die een (beurs)crisis goed doorstaan worden massaal verkocht.

Hierdoor zullen zich veel meer koopmogelijkheden voordoen voor de slimme waardebelegger. Dit is precies de strategie van onder andere Warren Buffett.

Value beleggen voor de beurscrash

In afwachting van de draaiing op de beurs moeten we niet stil zitten. Nu is het tijd om je voor te bereiden. Doe onderzoek en breng mogelijke kansen in kaart.

Misschien ontdek je nu al een verkeerd geprijsd aandeel, maar dat is niet het doel.

Gebruik deze tijd om een plan van aanpak te maken voor wanneer de correctie komt. Bedenk welke stappen je gaat nemen en wanneer je welke transacties gaat doen.

Value beleggen is nu belangrijker dan ooit omdat het feest op de beurs niet voor altijd door kan gaan. We hebben nu al 10 jaar stijgende beurzen en het is van belang de gemaakte winsten te beschermen.

Het is tijd om een bewezen strategie toe te passen. Een strategie die werkt in een goed én in een slecht beursklimaat.

De strategie van Value Investing.