Beleggen
Beleggen

Beleggen in het nieuwe internet

Ronald 28 maart 2023

Crypto wordt in een adem steeds genoemd met Bitcoin, maar ook Ethereum is een onmisbaar onderdeel van een goede belegging in crypto/blockchain. Ethereum is de basislaag voor het financiële internet.

In het huidige internet (het internet voor informatie) is het niet mogelijk om direct in de basislaag te investeren. Bijvoorbeeld, investeren in http of smtp is onmogelijk.

Dat is jammer, want talloze websites worden elke dag bezocht en e-mails worden verzonden die deze internetstandaarden gebruiken.

Het financiële internet werkt anders, omdat een transactie soms miljoenen dollars waard kan zijn.

Op Ethereum moet je een vergoeding in ETH betalen als je een transactie doet of op het netwerk programmeert.

Zo kan u dus wél investeren in de basislaag van het nieuwe internet.

En dat wordt met de dag interessanter.

Lager aanbod + hogere vraag = …

In september heeft Ethereum met succes “The Merge” ondergaan, waarbij de basis van het blockchain-netwerk voor slimme contracten is overgestapt van Proof of Work naar Proof of Stake.

Dit was kort gezegd de belangrijkste update van Ethereum sinds de oprichting in 2015. Het is overgestapt van energie-intensieve technologie naar een duurzamer systeem.

Een zéér belangrijk verschil.

Ethereum’s Proof of Stake verbruikt bijvoorbeeld 99,5% minder energie dan PoW.

Dit heeft geleid tot een afname van 90% in de inflatie van ETH, en op sommige momenten is Ethereum zelfs al deflatoir.

Op deze grafiek is duidelijk te zien dat na ‘The Merge’ het aantal ETHs in omloop begint af te nemen.

Deflatie!

Het Ethereum-netwerk profiteert daarnaast direct en indirect van alle innovaties in de cryptomarkt, zoals:

  • DeFi
  • NFT’s
  • Metaverse
  • Layer-2’s
  • Smart Wallets
  • Stablecoins

We gaan dus een nieuwe fase in waarin het gebruik van Ethereum steeds meer begint toe te nemen (stijgende vraag) en het aantal ETHs in omloop begint af te nemen (dalend aanbod).

En ook bij crypto gelden de economische wetten.

Stijgende vraag + dalende aanbod = Hogere koersen

Beleggen in Ethereum

Volgens de analisten van Value for Life: Crypto kunnen we in de komende jaren dan ook een koers voor Ethereum verwachten van 10.000 dollar.

Momenteel bedraagt deze nog minder dan 2.000 dollar.

Nu hebben wij Value for Life: Crypto opgericht om beleggers de kans te geven om te beleggen in de fantastische groei van crypto/blockchain, zonder cryptomunten te moeten kopen.

Maar via beursgenoteerde crypto activa / bedrijven … crypto aandelen.

Profiteren van de enorme groei van Ethereum kan op twee zeer interessante manieren:

Via een ETF die ook Belgische en Nederlandse beleggers kunnen kopen via hun bank of online broker.

Zo kan iedereen 1 op 1 meesurfen op de stijgende Ethereum koers.

Hoe?

Dat ontdekt u bij Value for Life: Crypto …

Lees ook:

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.