Aandelen
Aandelen

De beste leerling van de klas

Ronald 3 maart 2023

In onze vorige blog hebben we het gehad over ‘een noodgeval’ omdat we zien dat veel beleggers nog steeds in de val lopen van overgewaardeerde groeiaandelen. En ondergewaardeerde value aandelen over het hoofd zien. Hét voorbeeld van de desinteresse voor value aandelen is misschien wel de scheepvaartsector.

Scheepvaart is saai en vaak deep value.

Het Scheepvaart rapport van Value Jagers is dan ook een van de minst populaire rapporten.

Waar dan ook de hoogste rendementen worden geboekt.

Van de 27 reeds verkochte aandelen werden er maar liefst 26 verkocht met winst.

Een win-ratio van +96%.

17 van de 26 verkochte aandelen behaalden een winst van meer dan +100%!

Een ton-plus ratio van 63%!

Een onwaarschijnlijk maar eerlijk trackrecord.

Vermoedelijk denkt u nu dat het ondertussen wel te laat zal zijn om nog te beleggen in scheepvaartaandelen.

Het antwoord daarop is … NEE!

Dit is een typische value sector die ondergewaardeerd en genegeerd wordt, waardoor waarderingen zo laag zijn dat het nog altijd interessant blijft om in te beleggen.

In de maand februari was het Scheepvaart rapport veruit de beste leerling in de klas van onze value rapporten.

Gemiddeld gingen de scheepvaartaandelen in februari +15,7% hoger terwijl de grootste beursindexen ter wereld enkele procenten moesten inleveren.

Voornamelijk aangevuurd door zeer sterke kwartaalresultaten van deze bedrijven.

Dit is dan ook de ideale value cocktail:

  • Lage waardering
  • Stijgende resultaten

Wilt u ook beginnen met beleggen in scheepvaartaandelen?

Dan is dit een ideaal moment.

Onze scheepvaart analisten voorzien nog vele super-cyclussen in de scheepvaartsector, zoals:

  • olietankers
  • dry bulk
  • LNG
  • Offshore energy

Het team heeft de laatste jaren een enorme expertise opgebouwd die u vandaag nergens anders kan vinden in de Lage Landen.

Gelukkig wél bij Value Jagers

Voor minder dan 12,50 euro per maand bent u al abonnee van Scheepvaart.

Lees ook:

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.