Beurs
Beurs

De signalen zijn duidelijk …

Ronald 10 maart 2023

Onze blog ‘Dit is een noodgeval’ eerder, heeft het een en ander losgemaakt onder onze lezers. Hierin hebben we er nog eens op gewezen dat particuliere beleggers vandaag in de val lopen door overgewaardeerde groeiaandelen te kopen terwijl ze beter ondergewaardeerde value aandelen kopen. Toch is nog altijd niet iedereen mee.

Een van onze trouwe lezers, Nico, stuurde ons zelfs onderstaande même die de huidige situatie op de aandelenmarkten eigenlijk perfect samenvat.

Spot on Nico.

Want de cijfers zijn wat ze zijn … we zitten in een nieuwe stijgende markt op de beurzen waarbij in hoofdzaak value aandelen het voortouw nemen.

Terwijl de meeste particuliere beleggers naar groei aandelen kijken en achter de feiten aanlopen.

Want de signalen zijn duidelijk …

We zitten in een stijgende markt

Op 1 maart noteerde de Amerikaanse S&P 500 een 18e opeenvolgende handelsdag boven het 200-daags gemiddelde nadat de index daarvoor een daling van minstens -20% meemaakte.

Sinds 1958 is dat de 12e keer dat dit voorvalt.

Gevolg …

De vorige 11 keer noteerde de S&P 500 in de daaropvolgende 3, 6 en 12 maanden in totaal … 11 keer hoger.

De maand februari was ook de 2e opeenvolgende maand dat de S&P 500 boven het 10-maandelijks gemiddelde noteerde na een daling van minstens -20%.

Dat was sinds 1960 13 keer eerder gebeurd.

Kan u raden hoeveel keer eerder dit het einde van de berenmarkt was?

Juist.

13 keer!

We kunnen dus stilaan wel besluiten dat de kans bijzonder groot is dat we niet meer in een berenmarkt zitten en mogelijk zelfs al in een nieuwe stierenmarkt.

-2. Welke sectoren stijgen?

De S&P 500 bestaat uit verschillende sectoren.

Op het dieptepunt in oktober was er maar één sector waar het 50-daags gemiddelde boven het 200-daags gemiddelde noteerde.

Op het dieptepunt van eind 2018 waren dat er 2, op het dieptepunt van de coronapandemie waren dat er 0.

Sinds de low van oktober is dit stelselmatig gestegen waarbij sinds vorige maand nu ook de technologiesector een ‘golden cross’ beleefde.

De 7e sector met een positief momentum.

Dit wijst op interne kracht van de aandelenmarkt.

Dat de technologiesector ‘nu pas’ zijn ‘golden cross’ beleeft, duidt er dus op dat er andere sectoren al veel eerder in een positief momentum zitten en dus het voortouw nemen op de beurs.

En u raadt dit waarschijnlijk ook al …

Dat zijn de value sectoren.

Zo staan de typische value setoren ‘industrials’- en ‘materials’, dus industriële en grondstofaandelen, al in de buurt van een nieuwe all-time-high.

Maar er is nog een groot verschil.

Zo zien we dat small cap value aandelen uitbreken tegenover large cap growth aandelen.

Dat hebben wij eind november ook voorspeld.

Toen gingen we nog uit van een eerder zijwaartse beurs terwijl er nu steeds meer signalen zijn van een stijgende aandelenmarkt.

Beleggers houden van sprookjes en haten wiskunde.

Maar wij bij Value Jagers zijn cijfernerds … wij houden van wiskunde om ondergewaardeerde aandelen te vinden.

En de cijfers zeggen ons keer op keer dat we in een nieuw tijdperk zitten voor … value aandelen.

Ooit zullen particuliere beleggers zich terug op value aandelen storten, omdat daar het meeste geld wordt verdiend.

Maar zover zijn we dus nog lang niet.

Daarom …

-3. De goedkoopste manier om in value aandelen te beleggen

We hebben al enige tijd de mogelijkheid lopen om een proefabonnement aan te gaan op onze Value Jagers Combi van 10 value rapporten.

Dat kost u slechts 149 euro voor 3 maanden.

Of minder dan 50 euro per maand.

Of minder dan 5 euro per rapport per maand.

Een koopje.

We hebben beslist om dit proefabonnement nog in de maand maart beschikbaar te houden.

Daarna is dat niet meer mogelijk.

De goedkoopste manier om te beleggen in de goedkoopste aandelen?

✅ 3 goedkoopste (value) aandelen voor 2023 [GRATIS Gids]

Lees ook:

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.