Aandelen
Aandelen

Ideaal aandeel voor Warren Buffett

Ronald 17 maart 2023

In een vorige blog hebben we geschreven over ‘Het volgende Warren Buffett aandeel’ waarin we voorspellen welk aandeel Buffett nu koopt. Volgens onze Duurzame Groeiers analisten gaan Buffett en Co dan ook een ‘Apple-ke’ doen met dit bedrijf. Het is dan ook een ‘Ideaal aandeel voor Warren Buffett’.

Dat zit zo.

Todd Combs, investeringsmanager bij Berkshire Hathaway en CEO van dochteronderneming GEICO, gebruikt namelijk een checklist om interessante bedrijven te vinden.

Die checklist overloopt hij bijna iedere zaterdag tijdens een lunch met Warren Buffett.

Het is dankzij die checklist dat Berkshire Hathaway 7 jaar geleden investeerde in Apple.

En het consortium tientallen miljarden dollars winst opleverde.

Wat staat er op die checklist?

Ze stellen zich iedere zaterdag de volgende drie vragen:

  1. Wordt het bedrijf in de komende 12 maanden gewaardeerd aan een koers/winst verhouding van 15x?
  2. Kunnen we zeggen dat het bedrijf meer winst zal hebben binnen vijf jaar, met een betrouwbaarheid van minstens 90%?
  3. Kunnen we zeggen dat het bedrijf tijdens deze periode met gemiddeld minstens 7% per jaar zal groeien, met een betrouwbaarheid van minstens 50%?

Dit levert dan een lijst op met potentiële koopkandidaten voor Berkshire Hathaway.

Het volgende aandeel dat Warren Buffett koopt en beantwoord aan deze criteria, werd recent nog besproken in het Duurzame Groeiers maandrapport van maart.

Dit bedrijf beantwoord dan ook aan deze checklist:

  1. K/W 15: JA
  2. Meer winst binnen 5 jaar – Bijna 100% zekerheid JA
  3. Meer dan 50% zekerheid dat dit bedrijf binnen vijf jaar meer dan 40% groter zal zijn: JA

Het bedrijf voldoet niet alleen aan de checklist, maar is recent ook begonnen met het inkopen van eigen aandelen.

Net als Apple voordien heeft gedaan.

Onze Duurzame Groeiers analisten zijn alvast overtuigd van dit bedrijf.

Conclusie

Onze Duurzame Groeiers analisten hebben in het maandrapport van maart deze conclusie getrokken:

Het bedrijf valt zeker binnen de filosofie van Buffett. Het spuwt cash in goede en slechte tijden en het lijkt zich in 2023 in het donkerste deel van de nacht te bevinden. We verwachten aanzienlijke operationele verbeteringen vanaf 2024.

Het is nu al de juiste stappen aan het ondernemen om de kosten in te tomen en de opbrengsten te maximaliseren. Ondertussen wordt de aandeelhouder ook beloond met een stevig inkoopprogramma van eigen aandelen.

Dit is wat ons betreft een typisch Buy & Hold aandeel, waarbij de tussentijdse schommelingen genegeerd kunnen worden of zelfs aangegrepen mogen worden om een positie in te nemen of uit te breiden.

We verhogen het koersdoel en verhogen het advies naar kopen.

Dus zelfs ALS Warren Buffett deze feestdis aan zich voorbij zou laten gaan, dan nog is dit voor u een zéér interessant aandeel.

Mis het niet dankzij … Duurzame Groeiers.

✅ 3 goedkoopste (value) aandelen voor 2023 [GRATIS Gids]

Lees ook:

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.