Aandelen
Aandelen

Het ideale ‘crisis’-aandeel

Ronald 20 maart 2023

Zeggen dat het rommelt op de financiële markten is nog een kleine understatement momenteel. Wanneer we op enkele dagen tijd de 2e én 3e grootste bankfaling van de Verenigde Staten meemaken, weet je dat er op een of andere manier toch ‘stront aan de knikker’ hangt. Het is dan ook begrijpelijk dat beleggers een afwachtende houding aannemen. Wat jammer is want ook iedere crisis kent zijn winnaars.

Zo kregen we eerder deze week een berichtje van onze Tech Value analisten waarin ze nog eens de aandacht vestigden op een aandeel in hun selectielijst dat garen zal spinnen uit deze crisis.

Veel garen!

Het bedrijf maakt immers software dat kredietrisico’s voorspelt. Via deze software kunnen klanten veel beter de kredietwaardigheid van hun klanten inschatten.

Niet onbelangrijk in tijden van (financiële) cisis.

Zo konden klanten, leveranciers en beleggers bijvoorbeeld via dit systeem zien dat Bed Bath & Beyond op de rand van het faillissement stond vorig jaar.

Dit komt uit een artikel van 19 augustus 2022 toen de beurskoers BBBY rond 18 dollar noteerde.

Vandaag is dat … iets meer dan 1 dollar nadat het bedrijf via een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar maar op het nippertje het faillissement wist te vermijden.

Via deze kredietbeoordelingssoftware kan men dus veel geld besparen door tijdig voorzorgen te nemen.

Vorige crisis ging dit aandeel x 7

In goede economische tijden is er niet zo veel vraag naar deze producten, en duurt het erg lang om een potentiële klant te overtuigen.

De laatste maanden is dat weer anders.

Tijdens de vorige crisisperiodes en vooral tijdens de liquiditeitscrisis van 2008 steeg de vraag naar de producten enorm.

Wat zich vertaalde in een aandeelkoers die ver-7-voudigde op 2 jaar tijd.

En wat zien we de laatste maanden?

Waar de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq in de laatste 6 maanden zo goed als ter plaatse trappelen, staat dit technologieaandeel ruim +37% HOGER.

Een duidelijk signaal.

Dit bedrijf beschikt dan ook over een enorme database van meer dan 2 triljard dollar aan facturen, verdeeld over meer dan 1 miljoen ondernemingen, gaande van Apple tot de bakker om de hoek.

Daarnaast heeft het vorig jaar zijn productgamma verder uitgebreid.

In plaats van de klanten te beoordelen, focust deze tool zich op de leveranciers, en de leveranciers daarvan.

Zo kunnen ze de volledige kredietwaardigheid van de supply chain in kaart brengen.

Een nieuwe inkomstenbron waar ze in vorige crisissen nog niet over beschikten en nu dus voor extra inkomsten kan zorgen.

Aandeelhouders zullen het graag zien natuurlijk.

Voor de kleine particuliere belegger is dit géén aandeel om te kopen en voor altijd bij te houden. Maar VANDAAG is wel een ideaal moment om dit ideale crisis-aandeel te kopen.

Kijk maar.

Het is een businessmodel dat vooral in tijden van crisis enorm veel geld opbrengt, … niet alleen voor het bedrijf maar ook voor de aandeelhouders.

Op deze grafiek kan u goed zien wanneer de beurskoers van dit Tech Value aandeel als een raket omhoog schiet:

  • Barsten van de internetbubbel eind vorige eeuw
  • Financiële crisis 2008/09
  • Schuldencrisis van 2015-16
  • Uitbreken van de coronapandemie
  • Bankencrisis 2023 ??

En ook dáár is een heel goede reden voor …

Beperkte Free Float

De free float is het aantal beschikbare aandelen voor vrije handel.

Als deze beperkt is, en de vraag stijgt substantieel, is er maar één oplossing voor de beurskoers: HOGER!

De free float van dit aandeel bedraagt slechts een gammele 30% (CEO bezit 60% en 2 kleine hedge funds ieder 5%).

Ten slotte bedraagt de cashpositie bijna 50% van de beurswaarde. Cash waarmee het bedrijf … eigen aandelen inkoopt.

Waardoor de Free Float nog verder daalt.

Eens de markt pas echt door krijgt dat dit bedrijf profiteert van de huidige crisis, zal de vraag door het dak gaan terwijl het aantal beschikbare aandelen steeds minder wordt.

Gevolg … ? ? ? 

Als abonnee van het Tech Value rapport kan u vandaag nog beginnen met beleggen in dit ideale crisis-aandeel.

✅ 3 goedkoopste (value) aandelen voor 2023 [GRATIS Gids]

Lees ook:

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.