Aandelen
Aandelen

Waar moet u nu in beleggen?

Ronald 11 november 2022

Bij Value Jagers proberen we beleggen zo eenvoudig mogelijk maken. En daar zijn we bijzonder goed in. Laag kopen (1) … geduld (2) … en meestal met winst (3) verkopen. Het is het eenvoudigste en meest succesvolle proces om geld te verdienen op de aandelenmarkt. Waar liggen nu de kansen?

Helaas hebben beleggers vaak geen interesse in deel 1 en/of ontbreekt het aan deel 2 waardoor ze nooit geraken aan deel 3. Typerend daarvoor zijn bijvoorbeeld scheepvaartaandelen waar beleggers al vele jaren hun neus voor ophalen of te snel de handdoek in de ring gooien.

Wie de analyses van onze Scheepvaart analisten de laatste jaren blindelings volgde, kon echter in 2022 reeds 10 keer (!) méér dan +100% WINST bijschrijven op zijn rekening.

U leest dat goed … in 2022 reeds 10 keer méér dan 100% winst.

Hoeveel beleggers kunnen dat zeggen!

Dit zijn resultaten waar u nog mee kan uitpakken op een feestje … als u abonnee bent van het Scheepvaart rapport natuurlijk.

Hint!

En er zijn nog altijd interessante, goedkope, ongeliefde scheepvaartaandelen te vinden.

Waar moet u nu (nog) in beleggen?

Een eenvoudige rekensom leert ons dan dit het ideale moment is om te beleggen in small cap value aandelen. Dat hebben we eerder deze week mooi uitgelegd aan de hand van enkele grafieken in ons Telegram-kanaal.

Volg ons HIER (’t is gratis)

Bekijk hier op Telegram (en geef een ‘Like’)

Op de linkse grafiek is te zien dat small cap aandelen bezig zijn om beter te gaan presteren dan large cap aandelen.

Op de rechtste grafiek is te zien dat value aandelen al twee jaar beter presteren dan groeiaandelen.

En dat dit trend zich nog verder zal zetten aangezien we nu nog maar op het punt zitten dat de underperformance werd weggewerkt terwijl value aandelen in principe altijd beter presteren dan groeiaandelen.

Zoals dat ook te zien is op de grafiek.

Dus small cap > large cap en value > groei = koop small cap value aandelen.

Small cap aandelen historisch goedkoop

Beleggen is soms echt heel eenvoudig.

Grafiek 2 benadrukt dit nog eens.

Bekijk hier op Telegram (en geef een ‘Like’)

Links is te zien dat small cap aandelen historisch gezien enkel eind jaren ’90 goedkoper gewaardeerd waren dan large cap aandelen.

Er zit dus bijzonder veel value in small cap aandelen, met small cap value aandelen in het bijzonder.

Want ook ten opzichte van de historische waardering (rechts) zijn small cap aandelen met een gemiddelde koers/winst verhouding van +/- 11 historisch goedkoop gewaardeerd.

Ver onder het historisch gemiddelde van +/- 16 K/W.

Beleggen is dus simpel.

Met small cap value aandelen koopt u vandaag de goedkoopste aandelen van de beurs.

Wat dat kan opbrengen?

Dat zien we op grafiek 3.

Bekijk hier op Telegram (en geef een ‘Like’)

Een gemiddelde koers/winstverhouding van 10,8 voor small cap aandelen leverde in het verleden steeds een gemiddeld rendement op van méér dan 10% … per jaar!

Dat is boven het historisch gemiddelde van de algemene beurs.

Waar wacht u dus nog op?

Maak beleggen niet te moeilijk … small cap value aandelen zijn vandaag super interessante beleggingen.

Lees ook:

✅ Aandelen Porsche met een korting van -60% [GRATIS Gids]

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.