Aandelen
Aandelen

The Battle for Battery Metals!

Ronald 9 februari 2023

Momenteel is olie dé grondstof die onze economie doet draaien, terwijl er nog andere fossiele grondstoffen noodzakelijk zijn. In de toekomst zal ‘Koper’ dé noodzakelijke grondstof worden die onze economie doet draaien, terwijl er nog andere ‘Battery Metals’ noodzakelijk zijn.

Dan spreken we over:

 • Tin
 • Nikkel
 • Lithium
 • Kobalt
 • Zink

De transitie naar een groene(re) energie zal een immense vraag naar deze grondstoffen op gang brengen.

Een kleine 10 jaar geleden was de vraag naar deze grondstoffen vanuit de energiesector nog beperkt, maar daar komt dus snel verandering in.

Parijs

Als we de klimaatdoelstellingen van Parijs willen behalen, zal de komende 2 decennia het marktaandeel in de vraag naar deze grondstoffen vanuit de energiesector stijgen naar 40% voor ‘Koper’, 60% tot 70% voor nikkel en kobalt en zelfs 90% voor Lithium.

Momenteel is de wereld op weg om de vraag naar deze grondstoffen vanuit de hernieuwbare energiesector te verdubbelen tegen 2040.

Maar …

Als men de klimaatdoelstellingen van Parijs wil behalen, zou de vraag moeten verviervoudigen.

En wil men helemaal globaal gezien geen vervuilende economieën meer, moet dit zelfs verzesvoudigen.

Electrische voertuigen en batterijen voor energieopslag zijn een grote drijvende kracht die met een factor x30 zullen groeien tegen 2040.

Waarbij Lithium de grootste toename zal zien, gevolgd door grafiet, kobalt en nikkel (x20 tot x25).

Stel dat de wereld binnen x-aantal jaren bestaat uit 500 miljoen elektrische auto’s, de helft van het globale wagenpark, dan is er voor 2.000 jaar aan mijnproductie nodig om dit te bereiken.

En dan nog daalt het gebruik van olie in de wereld ‘slechts’ met 15%.

De wereld is nog niet klaar

Zo zal de huidige mijnproductie en de productie die reeds in aanbouw is slechts 50% van de toekomstige vraag kunnen voorzien bij Lithium en Kobalt en 80% bij ‘Koper’ tegen 2030.

Dit zijn allemaal hallucinante cijfers die aantonen dat er nog heel veel van deze grondstoffen nodig zijn.

Daar zijn verschillende redenen voor:

 • Sterke concentratie grondstoffen in ‘niet-betrouwbare’ landen als China, Rusland, Congo, …
 • Lange periode om mijn te ontwikkelen (meer dan 10 jaar)
 • Dalende kwaliteit van grondstoffen
 • Stijgende toename aan regulering en ESG-voorwaarden

Dat betekent dus ook dat projecten héél waardevol kunnen worden wanneer ze niet aan bovenstaande beperkingen onderworpen zijn.

Junior miners die in wél politiek gunstige gebieden gelegen zijn (denk VS, Canada, Europa, …) waar de kwaliteit van de grondstoffen wél aanwezig zijn, worden opgejaagd wild voor (grote) investeerders.

Dat zijn dan ook junior miners waar Value for Life: Grondstoffen op inspeelt. Met onder andere …

 • 3 v/d meest gewilde en meest gezochte basismetalen in de mijnbouwsector in één mijn (Botswana – een van de betere Afrikaanse landen voor grondstoffen)
 • Een van de beste en grootste nikkelprojecten op de globale mark met interesse van Tesla (Verenigde Staten)
 • De grootste Lithiumontdekking in jaren en potentieel project van wereldklasse (Canada)
 • Kwalitatieve deposits van wereldklasse in zink, look, koper, goud, zilver, … (Europa)
 • NIEUW deze week: Strategisch enorm belangrijke junior in zink, lood en tungsten (Canada)

Met Value for Life: Grondstoffen zit u dus – levenslang – op de eerste rij om te profiteren van nieuwe ontdekkingen in cruciale Battery Metals van de toekomst.

Lees ook:

Disclaimer

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.