Beleggen
Beleggen

Zijwaartse beurs = Voorkeur voor (Int.) small cap value aandelen

Ronald 30 november 2022

Value Jagers werd 5 jaar geleden opgericht om in te spelen op een nieuwe trend naar value aandelen. Een trend die 2 jaar geleden werd ingezet. We waren dus eigenlijk iets te vroeg, maar dat vertaalt zich nu dubbel en dik terug omdat we daarvoor al wat ervaring hebben kunnen opdoen.

Ervaring die ons nu een leidinggevend platform maakt in de nieuwe seculaire cyclus naar vlaue aandelen.

Dat maakt deze grafiek van Fidelity nog eens duidelijk …

Kijk vooral naar de onderste gekleurde lijnen:

  • Blauw = 10 j. voortschrijdend gemiddelde value vs groei
  • Oranje = 10 j. voortschrijdende gemiddelde small vs large

Zoals u ziet gaat dit al decennia lang in cyclussen en hebben we net een cyclus achter de rug ten voordele van groeiaandelen, large cap aandelen en Amerikaanse aandelen.

En zitten we nu in een cyclus van value aandelen, small cap aandelen en internationale aandelen.

Value Jagers is dan ook THE PLACE TO BE voor beleggers in het komende decennia.

Meer kans op winst op lange termijn

Want beleggers zitten nu vooral met de handen in het haar omdat ze veel te veel op korte termijn denken, terwijl de kansen op winst hoofdzakelijk te behalen zijn op lange termijn.

Wanneer je een tijdshorizon voor ogen houdt van 1 à 2 jaar heb je gemiddeld het risico om zo’n 1/3 verlies te maken.

Echter met een tijdshorizon van 5 à 10 jaar daalt de kans op verlies aanzienlijk en stijgt de kans op winst tot een ratio die veel hoger ligt dan de kans op verlies.

Zijwaartse index = Rotatie

Beleggen is geduld hebben.

En vooral opbouwen in tijden dat het daalt / zijwaarts beweegt.

Zoals u op deze grafiek ziet, zijn er altijd wel redenen om niet te beleggen, en zijn er periodes van zijwaartse bewegingen op de beurs.

Maar uiteindelijk begint er altijd een nieuwe opwaartse beweging waarin uw vermogen een veelvoud begint toe te nemen.

In deze zijwaartse beweging voor de algemene beurs, zien wij bij Value Jagers de komende jaren vooral – internationale – (small cap) value aandelen als outperformers.

Als de beurs zijwaarts beweegt, heb je altijd winnaars die de index omhoog willen stuwen en verliezers die de index omlaag trekken.

Van groot naar klein is kassa

Maar de verliezers zijn large cap US aandelen waar honderden miljarden aan beurswaarde dreigt te verdwijnen.

Dat zal dan gecompenseerd worden door enorme stijgingen in small cap US én internationale value aandelen.

Als een aandeel als Microsoft (marktwaarde 1.800 miljard dollar) met 10% daalt, komt er 180 miljard dollar beurswaarde vrij.

Daar kunnen 100 small cap value aandelen met een beurswaarde van 1,8 miljard dollar van verdubbelen.

En dan hebben we het nog maar over één large cap groeiaandeel dat amper 10% daalt.

Er is dus nog véél méér in deze rotatie.

Aan u de keuze natuurlijk waar u de komende jaren uw geld in belegt … wij hebben de onze al jaren geleden gemaakt.

✅ Aandelen Porsche met een korting van -60% [GRATIS Gids]

Lees ook:

Dit artikel is een commerciële uiting en vormt geen beleggingsadvies. Het is ook geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Value Jagers raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan dit artikel en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Dit artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. Value Jagers is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst Value Jagers erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

Value Jagers is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van deze teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in dit artikel. Evenmin is Value Jagers verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van dit artikel via internet verzonden worden.